Dunamis, overgrep, Traumer, Ulykker

Lær å be å bli fri fra traumer

Del 3

Det femte kapittelet i Markus forteller om Jesu møte med en mann besatt av en demon som bodde blant gravene. Mannen, som var besatt av mange demoner, var så vill at » ingen kunne binde ham lenger, ikke engang med en kjede » (Markus 5: 3, NIV).

Demonene var selvfølgelig ingen kamp for Jesus. Han kastet dem ut, og de kom inn i en flokk svin, som løp inn i Galilea-havet og druknet. Jeg er sikker på at du er kjent med historien. Men det du kanskje ikke er klar over, er at denne mannen levde den samme typen liv som altfor mange troende opplever. Også de lever blant gravene.

Du forstår, jeg tror gravsteinene i den gamle gravplassen var symbolsk for gravene eller markørene vi reiste i våre egne liv på grunn av traumer vi har lidd. For eksempel:

“Den personen forrådte meg etter at jeg stolte på henne, så jeg skal reise en gravstein. Der en annen person fornærmet meg, så her er en annen gravstein. Min mor favoriserte alltid søsteren min over meg, så la meg også legge en gravstein der. Jeg var i en alvorlig bilulykke, og jeg vil aldri komme over traumene jeg gikk gjennom. ”

Hvis vi fortsetter å fokusere og spille igjen smertefulle hendelser i livene våre, ganske snart , er vi fanget blant gravene, helt ute av stand til å leve det kraftige, dynamiske livet Gud ønsker for oss.

Hva skal vi gjøre? Først må vi rive ned gravsteinene. De tjener ikke noe formål bortsett fra å gjøre oss elendige, ødelagte og fysisk syke. De holder oss tilbake fordi de er monumenter til vår skuffelse og skam. Korset og oppstandelsen til Jesus Kristus kan imidlertid utslette dem. For det andre må vi komme oss ut av gravsteinbyggingen. Uansett hva som skjer, la det gå! Enten det er sykdom, økonomisk tilbakeslag, skuffelse, skilsmisse eller noe annet – av hensyn til din egen åndelige helse og velvære, nekt å bygge et monument i sjelen din.

And forgive us our [g]debts, as we have forgiven our debtors [letting go of both the wrong and the resentment].
13 
‘And do not [h]lead us into temptation, but deliver us from [i]evil. [j][For Yours is the kingdom and the power and the glory forever. Amen.]’(C)

14 For if you forgive [k]others their trespasses [their reckless and willful sins], your heavenly Father will also forgive you. 15 But if you do not forgive others [nurturing your hurt and anger with the result that it interferes with your relationship with God], then your Father will not forgive your trespasses.

Mat.6:12-15

but if we [really] walk in the Light [that is, live each and every day in conformity with the precepts of God], as He Himself is in the Light, we have [true, unbroken] fellowship with one another [He with us, and we with Him], and the blood of Jesus His Son cleanses us from all sin [by erasing the stain of sin, keeping us cleansed from sin in all its forms and manifestations].

1Joh. 1:7

And this, so that I may know Him [experientially, becoming more thoroughly acquainted with Him, understanding the remarkable wonders of His Person more completely] and [in that same way experience] the power of His resurrection [which overflows and is active in believers], and [that I may share] the fellowship of His sufferings, by being continually conformed [inwardly into His likeness even] to His death [dying as He did];

Fil. 3:10

In Him we have redemption [that is, our deliverance and salvation] through His blood, [which paid the penalty for our sin and resulted in] the forgiveness and complete pardon of our sin, in accordance with the riches of His grace 

Ef. 1:7

how much more will the blood of Christ, who through the eternal [Holy] Spirit willingly offered Himself unblemished [that is, without moral or spiritual imperfection as a sacrifice] to God, cleanse your conscience from dead works and lifeless observances to serve the ever living God?

Heb. 9:14

In fact under the Law almost everything is cleansed with blood, and without the shedding of blood there is no forgiveness [neither release from sin and its guilt, nor cancellation of the merited punishment].

Heb. 9:22

Therefore, [c]believers, since we have confidence and full freedom to enter the Holy Place [the place where God dwells] by [means of] the blood of Jesus, 20 by this new and living way which He initiated and opened for us through the veil [as in the Holy of Holies], that is, through His flesh, 21 and since we have a great and wonderful Priest [Who rules] over the house of God, 22 let us approach [God] with a true and sincere heart in unqualified assurance of faith, having had our hearts sprinkled clean from an evil conscience and our bodies washed with pure water. 23

Heb. 19:22

For the law of the Spirit of life [which is] in Christ Jesus [the law of our new being] has set you free from the law of sin and of death. For what the Law could not do [that is, overcome sin and remove its penalty, its power] being weakened by the flesh [man’s nature without the Holy Spirit], God did: He sent His own Son in the likeness of sinful man as an offering for sin. And He condemned sin in the flesh [subdued it and overcame it in the person of His own Son],(B) so that the [righteous and just] requirement of the Law might be fulfilled in us who do not live our lives in the ways of the flesh [guided by worldliness and our sinful nature], but [live our lives] in the ways of the Spirit [guided by His power]. 

Rom. 8:2-4

Therefore if anyone is in Christ [that is, grafted in, joined to Him by faith in Him as Savior], he is a new creature [reborn and renewed by the Holy Spirit]; the old things [the previous moral and spiritual condition] have passed away. Behold, new things have come [because spiritual awakening brings a new life].

Rom. 5:17

[f]Brothers and sisters, I do not consider that I have made it my own yet; but one thing I do: forgetting what lies behind and reaching forward to what lies ahead, 14 I press on toward the goal to win the [heavenly] prize of the upward call of God in Christ Jesus.

Fil. 3. 13-14

Who forgives all your sins,

Who heals all your diseases;

Who redeems your life from the pit,

Who crowns you [lavishly] with lovingkindness and tender mercy;

Sal. 103:3-4

Etter å ha lest å meditert på alle disse versene (vet det ble mange men det kunne blitt fler), så kommer alle uttalelsene, bestemmelsene, befalingene DECREES våre…Men jeg håper at alle ser hva Ordet sier her. Det er Guds Ord som er levende så dete sååå viktig at det leses høyt at dere ber over det soake..

Bønn, Decrees:

Jeg omvender meg for å la en smertefull traumatisk hendelse eller omstendighet bli en gravstein i min sjel. Jeg tilgir alle som såret meg og fikk en av disse gravene til å bli reist i mitt indre menneske. Jeg la Jesu blod på hvert område av sjelen min der jeg har satt opp disse minnesmerkene og markørene, og jeg river dem ned av korsets kraft og gjennom oppstandelse, dunamisk makt. Jesus kom ut av graven sin gjennom oppstandelseskraft. Jeg slipper oppstandelseskraft i gravene mine slik at steinen kan rulle bort og jeg kan være fri! 

(Matteus 6: 12-15, 1 Johannes 1: 7, Filipperne 3:10)

Jeg forordner- decree at hvert monument og minnesmerke i tankene mine, vilje og følelser blir visket ut av kraften i Blodet og dunamisPower- oppstandelseskraften. Alle de smertefulle tankene som er knyttet til den/de traumatiske hendelsen som fortsetter å hjemsøke tankene mine, blir fjernet akkurat nå. Hver gravstein som styrer min vilje og får meg til å ta dårlige avgjørelser, blir helbredet av Korset og Oppstandelsen. Hver gammel død som lever i følelsene og hukommelsen min blir helbredet. Jeg vil ikke være deprimert, engstelig, bekymret eller redd lenger – fordi jeg bor ikke lenger blant gravene!

(Efeserne 1: 7, Hebreerne 9:14, 22 og 10:19, 22)

Jeg bestemmer – decree at loven om Åndens liv i Kristus har frigjort sjelen min fra loven om synd og død. ”For Gud har gjort det som loven ikke kunne gjøre…”. Han sendte “sin egen sønn i dekke av syndig mann og som et offer for synd, [Gud] fordømte synd i fl esk, [dempet, overvunnet, fratatt den sin makt] over meg ” 

(Rom 8: 2- 4).

Jeg bestemmer at decree at jeg er en ny skapelse i Jesus Kristus. Som hans kjærlighet, har hans Blod og Hans Kraft (Dunamis) fylt min sjel; de tidligere tingene har gått bort. Alle de dårlige minnene som dannet graver og monumenter i min sjel blir fjernet akkurat nå av Blod og Kraft(Dunamis Power) fra Jesus Kristus. Når jeg glemmer det som ligger bak og anstrenger meg for det som ligger foran, trykker jeg videre mot målet om å vinne prisen som Gud i Kristus Jesus kaller oss til. 

(2. Korinter 5,17, Filipperne 3: 13-14)

Jeg bestemmer – decrees at min sjel vil velsigne Herren som har tilgitt alle mine misgjerninger, helbredet alle mine sykdommer og løst mitt liv fra graven og foråttnelse. Han kronet meg med kjærlig godhet og øm barmhjertighet. 

(Salme 103: 3-4

Lesing:

  • Salme 41: 2-4
  • Salme 50
  • Malaki 4: 2
  • 2. Korinter 3:18

Kvinnen med blodsykdommen ble traumatisert av hennes 12 år lange sykdom. Hun brukte alle pengene hun hadde, led under legenes hender og ble ikke bedre, men verre. Men hun ble helbredet for alle traumer hun hadde da hun rørte ved vingene i Kristus bønnesjal og hennes sjel tok tilflukt i skyggen av hans vinger. Jesus sa at han følte at dunamis kraften forlot ham og at hun ble utmerket (Perfect in Soul) av sjel.

Fortsett med å gjøre følgende decree for å overvinne traumer og rive ned gravsteinene i livet ditt.

Jeg bestemmer at Herren har tilgitt mine synder og helbredet mitt indre. Han vil beskytte meg og holde meg i live; Han vil se til at jeg blir kalt velsignet i landet. Herren vil opprettholde, helbrede og styrke meg og utfri meg i tiden med trøbbel og traumer.

Jeg bestemmer at rettferdighetens sol reiser seg med helbredelse i hans vinger og hans lysstråler på hvert område av min sjel som har en grav i seg. Hans ære og hans lys vil helbrede disse smertefulle minnene og føre til at jeg blir forvandlet til hans bilde fra herlighet til herlighet. Fordi jeg er helbredet for alle traumer, vil jeg » gå ut og hoppe som en kalver [løslatt] fra båsen og hoppe av glede.»

Jeg bestemmer dettte for meg: Jeg har lidd i mange år av traumer, men jeg tror den dunamiskraften som er i min ånd, blir sluppet ut i min sjel og kropp for å helbrede meg nå. Jeg tilgir alle som gjorde meg syk, som de legene gjorde kvinnen med blødninger syke , og jeg angrer på å være sint på dem. Jeg mottar Jesu blod inn i min sjel, og jeg frigjør dunamiskraft fra min ånd til mitt indre menneske, så jeg kan være perfekt i sjelen. Jeg blir helbredet når sjelen min tar tilflukt i skyggen av hans vinger.

Si dette …. Takk Herre for at du har tilgitt mine synder og helbredet mitt indre. Du beskytter meg og holder meg i live. Du får meg til å bli kalt velsignet i landet. Du Herre opprettholder, frisker opp og styrker meg og utfrir meg i tider med trøbbel og traumer! Rettferdighetens sol står opp med helbredelse i Hans vinger og Hans lysstråler på hvert område av min sjel som har en grav i seg. Hans ære og Hans lys vil helbrede disse smertefulle minnene og føre til at jeg blir forvandlet til Hans bilde fra herlighet til herlighet. Fordi jeg er helbredet for alle traumer i Jesu makeløse navn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s