arve synd, Assyrian king, Avguder, Balak, Ben Hadad, Demonske konger

Sjelen; demoniske konger

Stolthet

Stolthet kan såre sjelen din. Du kan få sår som vil lage store vansker for deg. Alle har vi stolthet, men noen av oss, har noe mer. Du vil kjenne igjen dette fra deg selv eller fra andre. En demonkonge vil ha tilgang til deg pga dette. Kongen heter Leviathan! I Bibelen står det at han er «King over children of pride»! Altså konge over stolthetens barn. Så, hvordan fjerner vi han? 

Så hva betyr stolthet? Jeg bruker som vanlig engelske oppslagsverk og Bibel versjoner da de er bedre NB! Du kan bruke dette for å oversette https://translate.google.no/

Last ned dokument (om synd):

Dictionery.com

a high or inordinate opinion of one’s own dignity, importance, merit, or superiority, whether as cherishedin the mind or as displayed in bearing, conduct, etc.

the state or feeling of being proud.

a becoming or dignified sense of what is due to oneself or one’s position or character; self-respect; self-esteem.

Så det betyr – å ha en høy mening om egen viktighet, ting du har utført (alt er rett og flott), måten du oppfører deg på er bedre enn andres, føler seg stolt over egne utførte bragder, selvrespekten og selvtilitten er høyere enn den burde være, ingen rot i virkeligheten…

Stolthet er noe som kan snike seg på deg. Ros fra andre mennesker kan for noen gå litt galt fatt, og man blir stolt på en gal måte! Se på verdens «stjerner», filmstjerner etc. Mange av dem lever i en konstant stolthetsboble. De ser seg selv hevet over andres «middelmådighet», men de har lært å skjule det. Vi mennesker kan ikke alltid klare å bære tilbedelse, derfor som Paulus sier: Jeg roser meg ikke i meg selv men i Kristus og Hans Verk i meg! Det er slik Gud vil at vi Kristne skal tenke! Ellers kan man falle rett ned fra plattformen om man begynner å ta alle de som faktisk ser på taleren og pastor’n som en «storhet» og nesten tilber dem! Mange, mange, har falt i den fellen! Så, pass opp! Man må huske hvem man var før Kristus reiste oss opp!

Så, hvem eller hva er disse demoniske konger, makter og myndighet, ånder? Se her:

Behold! I have given you authority and power to trample upon serpents and scorpions, and [physical and mental strength and ability] over all the power that the enemy [possesses]; and nothing shall in any way harm you.

Luk.10:19

Slanger og skorpioner er (les hele kap) demoner. Så, Jesus gav oss makt over dem. Satan er beskrevet som en slange flere steder i Bibelen. 

Now the serpent was more subtle and crafty than any living creature of the field which the Lord God had made. And he [Satan] said to the woman, Can it really be that God has said, You shall not eat from every tree of the garden? And the woman said to the serpent, We may eat the fruit from the trees of the garden, Except the fruit from the tree which is in the middle of the garden. God has said, You shall not eat of it, neither shall you touch it, lest you die. …

1. mos. 3

Se på dette! Dette er et fantastisk bilde av hva «slanger» er. Jeg har jo snakket om dette i andre innlegg, men her ser vi at slangen snek seg inn i Edens hage, på samme måte de sniker seg inn i livene våre! The serpent seed. Jeg skal snakke om det en annen gang, men det finnes faktisk en slekt som er «slangens slekt» akkurat som vi er Guds barn og slekt!

Så, hvem er «kongene», og hvorfor har det noen betydning? Hva sier Jesus?

27 But no one can go into a strong man’s house and ransack his household goods right and left and seize them as plunder unless he first binds the strong man; then indeed he may [thoroughly] plunder his house.

Mark. 3:27

Mark. 3:27 sier at man først må binde den sterke for så å plyndre huset hans. Men, sier mange – er ikke det Satan da? Jo det er det. Han er den sterkeste, men jeg har oppdaget at om du går etter den konkrete kongen så vil du slippe mange lange kamper med flere ledd! Jeg har oppdaget at jo mer konkret man er i ALT åndelig, jo bedre! Resultatet kommer raskere ved å be konkret, så konkret, å gå konkret etter kongen over mine konkrete plager!

Jeg har oppdaget at jo mer konkret man er i ALT åndelig, jo bedre! Resultatet kommer raskere ved å be konkret, så konkret, å gå konkret etter kongen over mine konkrete plager!

Tekst over….

Altså, ikke bare be generelt når du har plager. Du kan så helt spesefikt for ting også. Når du gir penger så gi dem for en spesefikk ting! Frelse for noen, helbredelse etc. Ja, mange nekter jo å innse dette, men Bibelen sier så.

And He said to them, I saw Satan falling like a lightning [flash] from heaven.

19 Behold! I have given you authority and power to trample upon serpents and scorpions, and [physical and mental strength and ability] over all the power that the enemy [possesses]; and nothing shall in any way harm you.

Luk. 10:19

Det finnes slanger å skorpioner.Her kommer rangordenen:

For we are not wrestling with flesh and blood [contending only with physical opponents], but against the despotisms, against the powers, against [the master spirits who are] the world rulers of this present darkness, against the spirit forces of wickedness in the heavenly (supernatural) sphere.

Ef. 6:12

Her er Amplified Bible spesielt flott! Hva står det? Jo despotisms som betyr – i følge Wikipedia:

Despotism (Greek: Δεσποτισμός, despotismós) is a form of government in which a single entity rules with absolute power. Normally, that entity is an individual, the despot, as in an autocracy, but societies which limit respect and power to specific groups have also been called despotic.[1]

Colloquially, the word despot applies pejoratively to those who use their power and authority to oppress their populace, subjects, or subordinates. More specifically, the term often applies to a head of state or government. In this sense, it is similar to the pejorative connotations that are associated with the terms tyrant and dictator.[2]

Wikipedia

Tyrann og diktator! En konge. Så kommer Powers, å så master spirits! Dette er rangordningen i mørkets rike, med Satan på toppen. Så hva sier Bibelen om disse? Den sier en hel del faktisk. Den forteller hvem de er, hva de gjør, å hvordan vi kan fjerne dem! Nå skal vi se…

Goliat

Goliat holdt hele Israels hær fast i frykt. De tørte ikke angripe eller gå videre. Goliat sto å viste fram hvor stor å tøff han var, med sine enorme våpen mm. Goliat var etterkommer fra Kjempene eller Nefilims, derfor var han mye større enn isralittene. Israel stolte på hva de så, ikke på Gud! Goliat får deg til å fokusere på verden å bli redd!

Goliat får deg til å fokusere på verden å bli redd!

Se over

Da David kom, en mann som fryktet Gud, så ble Goliat’s oppvisning avslørt for hva det var. En oppvisning. David slo han ut med slyngen sin. DA var han død, men hva gjør David da? Jo han kapper hodet av Goliat! Kapp hodet av lederen å resten flykter! På engelsk heter det jo Headship å være leder. Hele hæren til Goliat flyktet å Israel vant den dagen.

Kongen over forbannelser

Bibelen snakker om mange konger som Israel måtte kjempe imot for å nå det Lovede Land. De var mennesker MEN bak dem sto det en spesifikk makt! Bibelen viser oss hvem det var ved handlingene deres. Feks

And Moab said to the elders of Midian, Now will this multitude lick up all that is round about us, as the ox licks up the grass of the field. So Balak son of Zippor, the king of the Moabites at that time,

Sent messengers to Balaam [a foreteller of events] son of Beor at Pethor, which is by the [Euphrates] River, even to the land of the children of his people, to say to him, There is a people come out from Egypt; behold, they cover the face of the earth and they have settled down and dwell opposite me.

Now come, I beg of you, curse this people for me, for they are too powerful for me. Perhaps I may be able to defeat them and drive them out of the land, for I know that he whom you bless is blessed, and he whom you curse is cursed.

4. mos. 22:4-6

Balak er navnet på Moabitt kongen som ville forbanne Israel. Han klarte det ikke da Gud hadde velsignet dem, å da kunne de ikke forbanne dem. Det er IKKE det samme som at kristne ikke kan ha en forbannelse i livet sitt! Noen tror det men det stemmer ikke. Du må være på reise, en reise for å innta landet. Rense sjelen din fra «folkeslag» som ikke skal være der. Da vil lyset skinne sterkere å Guds velsignelse vil lyse for deg. Men sitter du bare stille, å tror at «samma det, Gud har velsignet meg og helbredet meg så uansett hva jeg gjør kommer jeg til himmelen»? Da skinner ikke lyset sterkt. Du kommer aldri forbi Jeriko, eller over Jordan for den del….

Så har du en forbannelse i livet ditt som gjør at du ikke lykkes? Da er det Balak (Belek) som du må kaste ut!

Så har du en forbannelse i livet ditt som gjør at du ikke lykkes? Da er det Balak (Belek) som du må kaste ut!

Konger over konger

Vi kan lese om Babylons konge, kong Nebuchanessar, som styrte over flere riker, noe som betyr at han hadde andre «konger» under seg. Her kan du lese om dette:

The word that came to Jeremiah from the Lord when Nebuchadnezzar king of Babylon and all his army and all the kingdoms of the earth under his dominion and all the people were fighting against Jerusalem and all of its cities:

Jer. 34:1

Husker du historien om Jesus i ørkenen? Hvor Han ble fristet av Satan? Satan tar Jesus med opp på bymuren å viser Han «alle verdens riker og kongedømmer». Tror du det var fysiske land Jesus fikk se? Nei. Jeg tror ikke det. Det var de åndelige rikene å deres åndelige konger Han fikk se. Men, Halleluja, Jesus hadde en ren sjel så Han hadde ingen ting felles med Satan, så Han hadde allerede makt over disse rikene!!

Men, Halleluja, Jesus hadde en ren sjel så Han hadde ingen ting felles med Satan, så Han hadde allerede makt over disse rikene!!

Se ovenfor

For Jesus var Salvet med Dunamis og DHÅ, å hadde en ren sjel, det eneste menneske på jorda som hadde en REN sjel! Derfor hadde Han allerede makten over dem! Han heter Kongenes Konge!! Nemlig Konge over ALLE Konger!

Nimrod – opprør og ateisme

Alle har vel hørt om Nimrod og Babels tårn. Men om man leser i andre kilder i tillegg til Bibelen så kan vi se at Nimrod var en Nephelim, altså en blanding av engel og menneske. I Bibelen står det at «He became å mighty hunter before the Lord» å mange tror at han var gudfryktig! Nei. Han hatet Gud Den Allmektige. Det Nimrod gjorde var å fange mennesker, så de døde Nephilimsåndene som døde under floden med Noa, at de fikk en kropp å bo i!! Du vet at disse Nephilims var jo halvt menneske med en dødelig kropp, men de hadde jo en evig sjel eller ånd som var fra engle delen! Men hva sier Jesus om dette?

When the unclean spirit has gone out of a person, it roams through waterless places in search [of a place] of rest (release, refreshment, ease); and finding none it says, I will go back to my house from which I came.

Luk. 11:24

Om du leser litt lenger så står det at ånden henter flere ånder mye verre enn han selv å de «dwells» i personen. Ordet dwell betyr: «åndelig makt, influens i sjelen!! Måtte bare nevne det….

I alle kulturer finner man en form for tilbedelse av mor og barn som følge av Nimrod og Semiramis forfalskning av dette! Nimrod sa også at Gud ikke fantes, at menneskene måtte rive seg løs fra Guds «byrde» mm. Lyder kjent? Å ja. Denne ånden finner vi igjen i mange ting men ateisme er vel en av dem som har den sterkest representert! Opprør mot Guds ordning! Homofili, all seksuell synd samt brudd på Guds lover om ekteskap mm finner vi her, (se dok fra Galaterne over – til å laste ned).

Nimrod var den første kongen i Babylon! Derfor er kongen over opprør Babylons konge. Bare se på Nebukadnezzar. Han var også en som gjorde opprør! Babylons konger styrte over mange andre konger! Så om man kaster ut han, vil de andre også gå! Fordi «bind the strongman…..»

The word that came to Jeremiah from the Lord when Nebuchadnezzar king of Babylon and all his army and all the kingdoms of the earth under his dominion and all the people were fighting against Jerusalem and all of its cities:

Jer. 34:1

Kongen av Babylon hadde alle kongedømmene under sitt domene står det! Så om Babylon falt så faller alt!

Ben Hadad av Syria

Ben Hadad er en tittel som Farao feks. Det var mange av dem å Bibelen snakker om flere i forskjellige tidsepoker. Les mer om det her: https://www.gotquestions.org/Ben-Hadad-in-the-Bible.html

Legion

Mannen i gravhulene kjenner de fleste til. Legion er 6 000 strong, som betyr at de var mange. Det står om mannen at «..he was dwelling among the tombs» Har du satt opp gravsteiner i din sjel kommer Legion. Som jeg nevnte ovenfor så betyr «dwell» her åndelig autorietet i din sjel! Det betyr at du har en åndelig autoritet – konge – makt – i din sjel!! Den er knyttet til gravmonumentet du har satt opp der!

Som jeg nevnte ovenfor så betyr «dwell» her åndelig autorietet i din sjel! Det betyr at du har en åndelig autoritet – konge – makt – i din sjel!! Den er knyttet til gravmonumentet du har satt opp der!

se over

Om du hele tiden snakker om fortiden, lever i det som har skjedd deg, traumer og synd, så er det Legion som regjerer. Ikke alle løper nakne rundt på kirkegårder, men noen. Nei, de fleste snakker mye om seg selv og sin fortid, samt de virker «forstyrret» og kanskje ufokuserte mm. Har du hele tiden masse tanker som raser rundt i hodet? Kjenner du at det kan være vanskelig å fokusere noen ganger eller ofte? Kjenner du noen som kutter seg? Vi har jo alle hørt om ungdom som kutter seg? Legion. Jeg mistenker at mange med Legion sitter på psykiatriske instutisjoner eller sliter med å fungere i hverdagen. Men det er HÅP!

Legion gjør deg syk. Han vil drepe deg med sykdom, eller selvmord mm. Han vil også få deg til å tro at du ikke er noe verdt mm. Men det er håp i JESUS KRISTUS. KONGENES KONGE!! Han er Konge over ALLE konger! Halleluja! Takk å lov for det! For ved Han har vi fått makt til å helbrede vår sjel, gjennom Hans sår har vi legedom fordi Han fikk våre sår i SIN sjel så vi kan få lov å bli fri!! Ja, få LOV! Det betyr at vi må faktisk gjøre det – VELGE det!

Men det er håp i JESUS KRISTUS. KONGENES KONGE!! Han er Konge over ALLE konger! Halleluja! Takk å lov for det! For ved Han har vi fått makt til å helbrede vår sjel, gjennom Hans sår har vi legedom fordi Han fikk våre sår i SIN sjel så vi kan få lov å bli fri!! Ja, få LOV! Det betyr at vi må faktisk gjøre det – VELGE det!

Assyrias Konge

Dette er kongen over økonomisk ruin mm. Han er Kongen over mange Konger å det ser vi i historien om Hezekia da han var under trussel fra denne kongen med en enorm hær!

Hezekiah trusted in, leaned on, and was confident in the Lord, the God of Israel; so that neither after him nor before him was any one of all the kings of Judah like him.
2. kong. 18:5

Vi ser at Hezekia var en gudfryktig konge. Så hvorfor få han så mye problemer da? Hæ? Han var jo «frelst»? Skulle ikke alt være greit da? Hmmm. Nå skal vi sjekke ut hvorfor ting går galt for han.

And the Lord was with Hezekiah; he prospered wherever he went. And he rebelled against the king of Assyria and refused to serve him.
2. King. 18:7

Vi må lese hele kap for å se hva som utspiller seg her. Men Hezekia føler seg sterk i Gud noe han var. Han kaster av seg Assyrias konges byrde fordi han føler at Gud er med han. Så hva skjer da? Jo Da bryter helvete løs bokstavelig talt. Bare se:

Kongen av Assyria inntar Israel å de sendes i fangenskap. Etter en stund angripes også Juda å kringsettes. Hezekia ser at folket lider å gir seg:

14 Then Hezekiah king of Judah sent to the king of Assyria at Lachish, saying, I have done wrong. Depart from me; what you put on me I will bear. And the king of Assyria exacted of Hezekiah king of Judah 300 talents of silver and thirty talents of gold.
2King. 18:14

Fordi Hezekia hadde satt seg opp mot Assyrias konge må han betale enorme skatter. Verre enn det var før!

And Hezekiah gave him all the silver that was found in the house of the Lord and in the treasuries of the king’s house.
16 Then Hezekiah stripped off the gold from the doors of the temple of the Lord and from the doorposts which he as king of Judah had overlaid, and gave it to the king of Assyria.
2.king. 18:15-16

Tenk på hva det har måttet koste Hezekia! Han elsket Gud, å nå robber han templet for å betale en hendensk konge!! Ja vi gjør dette hver gang vi ikke gir hva som tilhører Han! Tienden, tiden vår etc. Bare se hva Han sier om dette i Malachi! Uansett så begynner Assyrias konge å bli litt urolig for opprøret til Hezikia for andre må jo ikke se at det går an. Så han sender et bud til Jerusalem:

The Rabshakeh told them, Say to Hezekiah, Thus says the great king of Assyria: What justifies this confidence of yours?
20 You say—but they are empty words—There is counsel and strength for war. Now on whom do you rely, that you rebel against me?
21 Behold, you are relying on Egypt, that broken reed of a staff; if a man leans on it, it will pierce his hand. So is Pharaoh king of Egypt to all who trust and rely on him.
22 But if you tell me, We trust in and rely on the Lord our God, is it not He Whose high places and altars Hezekiah has removed, saying to Judah and Jerusalem, You shall worship before this altar in Jerusalem?
23 So now, make a wager and give pledges to my lord the king of Assyria: I will deliver you 2,000 horses—if you can on your part put riders on them.
24 How then can you beat back one captain among the least of my master’s servants, when your trust is put in Egypt for chariots and horsemen?
25 Have I come up without the Lord against this place to destroy it? The Lord said to me, Go up against this land and destroy it.
26 Then Eliakim son of Hilkiah and Shebna and Joah said to the Rabshakeh, We pray you, speak to your servants in the Aramaic (Syrian) language, for we understand it; and do not speak to us in the Jews’ language in the hearing of the people on the wall.
27 But the Rabshakeh said to them, Has my master sent me to your master and you only to say these things? Has he not sent me to the men who sit on the wall [whom Hezekiah has doomed to be forced] to eat their own dung and drink their own urine along with you?
28 Then the Rabshakeh stood and cried with a loud voice in the Jews’ language, Hear the word of the great king of Assyria!
29 Thus says the king: Let not Hezekiah deceive you. For he will not be able to deliver you out of my hand.
30 Nor let Hezekiah make you trust in and rely on the Lord, saying, The Lord will surely deliver us, and this city will not be given into the hand of Assyria’s king.
31 Hearken not to Hezekiah, for thus says the king of Assyria: Make your peace with me and come out to me, and eat every man from his own vine and fig tree and drink every man the waters of his own cistern,
32 Until I come and take you away to a land like your own, a land of grain and vintage fruit, of bread and vineyards, of olive trees and honey, that you may live and not die. Do not listen to Hezekiah when he urges you, saying, The Lord will deliver us.
2.king.18:19-32

Dette er bare helt utrolig! Se hva disse utsendingene sier. «Se, vil dere lide for det deres Konge sier? Bli venn med meg så skal dere få det dere vil. Tror dere vi ville vært her om ikke deres Gud ga oss retten til det»?? Se på dette. De vet akkurat hva som skjer i ånden!! Å folket blir jo redde. De er kringsatt, det betyr ingen mat og ikke vann mm. Lyder denne taktikken kjent? Men så hva har Hezekia gjort? Han fikk til en avtale med Farao, så han skylle komme dem til hjelp. Hezekia er redd, han vet hva som står på spill å han vakler i sin tro. Vi vet alle hva det betyr.

Has any one of the gods of the nations ever delivered his land out of the hand of the king of Assyria?
34 Where are the gods of Hamath and Arpad [in Syria]? Where are the gods of Sepharvaim, Hena, and Ivvah [in the Euphrates Valley]? Have they delivered Samaria [Israel’s capital] out of my hand?
35 Who of all the gods of the countries has delivered his country out of my hand, that the Lord should deliver Jerusalem out of my hand?
2.king.18:33-35

Her kommer en forklaring. Har noen av alle andre land klart å stå seg mot kongen av Assyria? Kongen av Assyria er sterker enn alle de andre! Selv Babylons konge, fordi han har vunnet over dem å de er nå tjenere for han!! Derfor kunne ikke Farao redde Juda! Fordi han også lå under Assyrias konge. Dette er slik det funker, folkens!!

It is true, Lord, that the Assyrian kings have laid waste the nations and their lands
18 And have cast the gods of those peoples into the fire, for they were not gods but the work of men’s hands, wood and stone. So they [could destroy and] have destroyed them.
2.king.19:17-18

Se? Dette er hva som skjer i den åndelige verden!

Nå ber Hezekia til Gud å Gud har hørt de spottende ordene som ble talt mot Han!

10 Say this to Hezekiah king of Judah: Let not your God on Whom you rely deceive you by saying, Jerusalem shall not be delivered into the hand of the king of Assyria.
11 Behold, you have heard what the Assyrian kings have done to all lands, destroying them utterly. And shall you be delivered?
12 Have the gods of the nations delivered those whom my ancestors have destroyed, as Gozan, Haran [of Mesopotamia], Rezeph, and the people of Eden who were in Telassar?
13 Where are the kings of Hamath, of Arpad [of northern Syria], of the city of Sepharvaim, of Hena, and Ivvah?
2.king. 19:10-13

Stakkars Hezekia! Nå Kaster han seg ned for Gud å bretter ut dette brevet for Han! Men Gud svarer! Han raser mot Assyrias konge! Gud hører Hezekias bønn! Så hva skjer her? Hvorfor kom Assyrias konge opp mot Juda i det hele tatt? Vi leste at Hezekia gjorde opprør mot han. Det betyr at Faren til Hezekia hadde lagt seg under han allerede. Da hadde han begått en synd ved å ligge under for avguder. Hezekias far en avgudsdyrker! Det er arvelig så Hezekia måtte ha hatt den synden i sin sjel, samt såret! Selv om Hezekia var trofast mot Gud så hadde kongen av Assyria en rett på han pga arv!! Akkurat som oss.

Bibelen er fantastisk! Hezekia vant en stor seier uten å løfte ett sverd! Snakk om utfrielse! Men så, blir Hezekia dødelig syk å får beskjed om at han skal dø! Men Gud hører hans bønn. Men hvorfor ble han syk?

And Isaiah said, Bring a cake of figs. Let them lay it on the burning inflammation, that he may recover.
2.king. 20: 7

22 The Lord will smite you with consumption, with fever and inflammation, fiery heat, sword and drought, blasting and mildew; they shall pursue you until you perish.
5. Mos. 28:22

Ordet «Inflammation» betyr blemme eller utslett. Han hadde en hudsykdom! Wow! I 5. moseok 28 står det hva som skjer om du bryter Guds bud, om forbannelsene! Hezekia hadde et sår i sjelen!! På grunn av synd!

And Isaiah said, This is the sign to you from the Lord that He will do the thing He has promised: shall the shadow [denoting the time of day] go forward ten steps, or go back ten steps?
10 Hezekiah answered, It is an easy matter for the shadow to go forward ten steps; so let the shadow go back ten steps.
11 So Isaiah the prophet cried to the Lord, and He brought the shadow the ten steps backward by which it had gone down on the sundial of Ahaz.
2.king. 20:9-11

Se her!! Soluret viste tid. Så Gud flytter den 10 skritt bakover! Ti? Tienden? Hezekias far hadde ikke gitt tienden, samt robbet tempelet å gitt det til Assyrias konge! Nå ble Hezekia helbredet å synden utslettet!!

Gud utsletter hans synd, så blir Hezekia den rikeste kongen i verden! Fordi Gud kunne velsigne han. Tenk på det. Vi må jammen være flinke å gi Gud det som tilhører Han! Amen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s