Fornærmelse, irritert, Offence, sinne

Å bli «Offended» – å bli fornærmet

(Fornærmet, å være kritisk, sint på, irritert på noen…..)

When there are many words, transgression and offense are unavoidable, But he who controls his lips and keeps thoughtful silence is wise.

Ords. 10:19

He who covers and forgives an offense seeks love, But he who repeats or gossips about a matter separates intimate friends.

Ords. 17:9

Good sense and discretion make a man slow to anger, And it is his honor and glory to overlook a transgression or an offense [without seeking revenge and harboring resentment].

Ords. 19:11

And they took offense at Him [refusing to believe in Him]. But Jesus said to them, “A prophet is not without honor except in his hometown and in his own household.”

Matt. 13:57

But Jesus, aware that His disciples were complaining about it, asked them, “Does this cause you to stumble and take offense?

Jeg kan skrive en masse skrifsteder om ordet Offence. Offence betyr også lovbrudd i alle mulige slag, men i Bibelen betyr det også To Take Offence, som betyr å bli fornærmet, sint, irritert mm. Mange oversetter det som å bli fornærmet men det er mye mer enn det! Ordboken oversetter betydningen av to take offence som å bli fornærmet. Men det kan bety:

offence əˈfens
jus 
lovovertredelse; forseelse;  
it’s a criminal offence 
det er straffbart; det medfører straffansvar;  
hanging offence 
noe man blir hengt for;  
that’s a hanging offence 
det blir man hengt for;  
indictable 
(punishable) 
offence 
straffbar forseelse;  
it’s an offence to
det er straffbart å;  
motoring offence 
overtredelse av motorvognloven;  
parking offence 
parkeringsforseelse; ulovlig parkering;  
fined for a parking offence 
bøtlagt for ulovlig parkering;  
traffic offence 
trafikkforseelse;  
commit an offence under this Act 
overtre bestemmelsene i denne loven
om det som forarger, fornærmer, krenker el. støter 
krenkelse;  
it’s an offence against public decency 
det er en krenkelse av bluferdigheten;  
it’s an offence to 
(it offends) 
our sense of justice 
det krenker (,støter) rettferdighetssansen vår;  
use it as a cover for activity which is clearly reprehensible and an offence to basic democratic principles 
bruke det som ly for virksomhet som er klart kritikkverdig og (betyr) en krenkelse av grunnleggende demokratiske prinsipper;  
that rubbish heap is an offence to the eye 
(that rubbish heap’s an eyesore) 
den søppelhaugen er en torn i øyet;  
cause offence 
vekke forargelse; virke støtende;  
give offence to one’s friends 
fornærme (,støte) sine venner; vekke forargelse hos vennene sine;  
ofte spøkefullt 
no offence to you! 
det var ikke ment som noen fornærmelse av deg! ta det nå ikke fornærmelig opp!  
take offence 
bli fornærmet;  
take offence at 
(be offended by) 
bli fornærmet over; ta anstøt av;  
she took offence at what he said 
det han sa tok hun fornærmelig opp; hun ble fornærmet over det han sa

Så, man ser at det innebærer mye mer! Ofe blir folk sinte på en person bare fordi de ikke hilser, eller fordi de tror at den eller den personen har sagt noe om dem, eller ikke sagt noe etc. Det er en veldig risk å ta, fordi du åpner opp for sykdom i livet ditt!

Opplever du at du ofte er forkjølet? Eller har influensa, øyeproblemer, nese – øre problemer? Alle såkalte «små» sykdommer eller plager kan komme fra at du er irritert på noen, fornærmet eller «ikke tåler» en person! Dette gjelder dine følelser og tanker også! Blir irritert eller fornærmet etc på noen, kan du ofte oppleve å bli syk rett etterpå. Så, hvordan skal man klare dette? Det er jo umulig sier mange. Tenk bare i bilkø, kø i butikken etc hvor jeg har gått på en slik flere ganger ved å bli irritert på mennesker. Men med Gud er alt mulig, å igjen så handler det om sjelen vår. Man må bli helbredet, og dette er et daglig arbeide.

I vår verden er ALLE OFFENDED eller fornærmet etc av noe! Feminister, venstreradikale som bare er fornærmet på alle, konservative som er irriterte på venstre siden etc, man ser det overalt. Det som verre er at kirken også har blitt sånn. De er fornærmet og irriterte på noen hele tiden, «pastoren hilset ikke på meg idag»! «Den kirken går ikke JEG i, de sa det og det» etc etc! «Han der er SÅÅÅ ille. Alt han sier er falskt!» Men sannheten er at som kristne skal ikke dette være våre tanker! Umodne kristne kan tenke slik i starten, men ikke en moden kristen som jobber på sin frelse MED FRYKT! For det skal vi! Har du slike tanker så må du omvende deg! Ellers kan det utvikle seg til et fysisk problem! Jeg kan personlig vitne om at dette virker! Etter at jeg stadig renser min sjel har hele mitt tankesett endret seg! Jeg tenker ikke «stygt» om folk mer, eller sier stygge ting. Mitt forhold til Jesus er for viktig! Men, det er en daglig vandring og et daglig valg. Helbredelse er daglig.

A brother offended is harder to win over than a fortified city, And contentions [separating families] are like the bars of a castle.

Ords. 18:19
Ordet Contentions betyr en argumentasjon, krangel mm!

Se på dette! En bror -altså en kristen bror/søster som er fornærmet/sint etc, kan ødelegge sååå mye! NB! Det er ikke snakk om litt her, men sinne og nag til noen! Det utvikler seg fort til noe mye verre! NB! DU kan bare stå ansvarlig for deg selv. Det hjelper ikke å si at «Han sa det, så derfor sa jeg det etc». Nei, fordi som kristne skal vi kunne se andres sår, så vi skjønner hvorfor folk reagerer eller sier eller oppfører seg på en eller annen måte! Vi blir dømt etter hva VI sa, hva VI gjorde, ikke hva andre sa eller gjorde!

Ordet ovenfor viser hva som skjer når man lar mørke ta over. Man kan miste alt! Du blir sittende bak gitter i en borg! I fengsel! Husk det, for er det virkelig verdt det? Bli helbredet i stedenfor!

Then the disciples came and said to Jesus, “Do You know that the Pharisees were offended when they heard you say this?”

Matt. 15:12

Fariseerne ble ofte fornærmet og støtt av Jesus. Hvorfor? Pga deres religiøse ånd! En religiøs ånd vil alltid være støtt! Og uenig, og forvente at alle skal være enig og bøye seg. Derfor har folk som ofte har noe å utsette på andre en religiøs ånd! Noen tror det er bare dem selv som har rett, uansett. Det er også en religiøs ånd! Når man er helbredet så vil man spørre Gud om hva som er rett her, uansett. DA innser man at Gud har kontroll at Han gjør som HAN vil med Hans tjenere! Vi må ikke dømme noen på den måten!

Ofte så tilgir kristen andre. Hele tiden. Men, så går det en stund så drar de dette fram igjen og igjen! Det er ikke å tilgi. Tilgivelse og offence kan ikke leve side om side! Man tilgir men gir det ikke til Gud noe tilgivelse er!! De tar det tilbake. Så går de å gnager på det i hodet i sjelen! Hvorfor? Fordi de har sår i sjelen fordi de har syndet med å bli fornærmet på noen!! NB! NÅR NOE GÅR RUNDT OG RUNDT I TANKENE VÅRE, ER DET ET SÅR I SJELEN! Da har du et monument i sjelen en gravsten! Vær VELDIG forsiktig så du ikke ender op med kreft og dør. Det er nemlig veldig, veldig mulig!

Be og rens deg

Så, be og rens deg som jeg har vist flere ganger her. Jeg lover at alt blir annerledes når sjelen blir helbredet. DA blir man ikke irritert på folk. Da oppfører man seg som en kristen, en som er Gud verdig! NB! Jeg må bare nevne dette da Gud stadig viser meg det. Ekteskapet er gjenstand for mye press, og en av dem er at mange kvinner tror de skal styre over alle i familien særlig ektemannen. Gjør du det? Skjeller du ut din ektemann? Vel, da har du fysiske plager det lover jeg deg! Det er en synd, som du må omvende deg fra, bli helbredet i sjelen! Amen. Det er Guds ordning dere har lagt dere under, så dere må hellige dere ved å bli helbredet i sjelen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s