Assyrian king, autoritet, Avguder, Bibelen, Demonske konger, dommer tronen, Dunamis, Himmelens Rett, Nattverd, Omvendelse, Oppstandelses kraft, Sjelen, soaking, universets dommer

Seier!!

(Bygd på Katie Souzas Victory).

Del 1

Hvordan kan vi få seier uten å måtte kjempe hele tiden? En ting er sikkert at jeg har funnet ut at å være kristen er mye arbeid! Folk som sier at vi ikke skal «gjøre noen ting» er kristne som ikke har fått meg seg mye. Man skal jobbe på frelsen med «Frykt og beven» sier Ordet, men ingen kunne fortelle meg hva det var! Gud har åbenbart dette, og hele ditt liv vil endres!

Those who make idols are like them [absolutely worthless—spiritually blind, deaf, and powerless]; So is everyone who trusts in and relies on them.

Psalm. 135:18 AMPC

Mange – meg selv iberegnet trodde at det å kjempe betydde å rope å binde ånder mm, men nå har jeg sett at å kjempe er å rense sin sjel! Hvorfor? Fordi man har ikke autoritet over noen man deler problem (demoner) med! Minner om hva ånden som så Jesus sier:

Seeing Jesus, he cried out [with a terrible voice from the depths of his throat] and fell down before Him [indread and terror], and shouted loudly, “What business do we have [in commonwith each other, Jesus, Son of the Most High God? I beg You, do not torment me[before the appointed time of judgment]!”

Luke. 8:28 AMPC

In Common with, betyr felles med, så denne ånden roper ut når den ser Jesus! Hvorfor det? Hvordan visste den hvem Jesus var? Jesus var jo en vanlig mann på jorden, så hvordan visste ånden hvem Han var? Fordi Jesus var det eneste menneske på jorden med en ren sjel! Han hadde ingenting felles med den urene ånden!!

I will not talk with you much more, for the prince (evil genius, ruler) of the world is coming. And he has no claim on Me. [He has nothing in common with Me; there is nothing in Me that belongs to him, and he has no power over Me.]

John. 14:30 AMPC

Se på dette skriftstedet! Det er så bra! Han har ingenting felles med meg, han har ingenting I MEG som tilhører han! Det betyr at Jesus’s sjel var helt ren, så han hadde ingenting Satan kunne feste seg i eller gjøre krav på. Jesus var det eneste menneske i verden som hadde en ren sjel! Derfor kjente demonene Han! Han var jo et vanlig menneske som oss, elles hadde Han ikke kunnet bli et offer for vår synd! Så hvordan blir så Jesus lik? Bibelen sier at vi skal bli Han lik, nemlig rense vår sjel som skal bli som Jesus sin – helt ren! I denne verden betyr det at vi må jobbe på den hele tiden. Det er viktig at du har lest de andre innleggene jeg har skrevet før dette, så du skjønner hva det handler om.

Når Bibelen snakker om Kraften så trodde jeg at det var snakk om Den Hellig Ånd, men det er en annen Kraft som Jesus fikk og som Han agav til oss en Salvelse – Dunamis Kraften! Oppstandelses Kraften!

How God anointed and consecrated Jesus of Nazareth with the [HolySpirit and with strength and ability and power; how He went about doing good and, in particular, curing all who were harassed and oppressed by [the power of] the devil, for God was with Him.

Acts. 10:38 AMPC

Se? Power betyr Dunamis Power!! Hva betyr Dynamis? Perfect in Soul. Perfekt i sjelen. I Strongs ser vi at Kraften nesten alltid er snakk om Dunamis, det betyr også Kraft til å utfør under og mirakler, samt økonomisk suksess!! Vi ser at vi kan ikke ha noe felles med demoner (Satan) for da har vi ikke autoritet over dem. Har du lurt på hvorfor det ikke skjer noe når du ber for folk? Du har noe felles med åndene i de menneskene du ber for! Så, skal du vinne i krigen? Bli helbredet i sjelen! NB! Du vil ikke klare det uten at du lærer å soake i Guds Ord og i Han!

Soaking

Jeg tror jeg må gjenta dette med Soaking, for noen (umodne) kristne tror at dette har noe med New Age å gjøre, å da må du bli løst og renset fra slikt. Jeg har sett at når mennesker ikke ser så kan man ikke sjelne. Derfor tror og antar de mye rart, ofte fører det til at vi pådrar oss mye unødig trøbbel. Man blir syk, blind døv etc, fordi man frykter noe som overhode ikke er en grunn til å fryktes for oss med GUDS – SKAPERENS KRAFT!! Men lar man frykt styre så åpner man opp for demoner med en gang! Satan elsker å la kristne tro at alt er farlig! Om man til hører på hans stemme så vil man få hans frukt også, angst og uro!

Det samme gjelder å snakke ondt om andre kristne! Noen mener at kristne ledere ikke kan si noe feil eller gjøre feil etc. Gjør de det så er de ja, jeg vet ikke hva de mener at de er. Uansett så sier Gud: Hva vet DU hva Jeg gjør med MINE Tjenere!? De tilhører MEG og de står foran MEG! Når man dømmer Guds salvede da blir man forbannet! Man kaster stein, skyter gift piler. Den som hater sin bror er en morder sier Bibelen. Hva er dommen for en morder? Lurer du på hvorfor du ikke ser eller hører? Eller hvorfor du er syk? Slutt å hør på satans stemme!!

Death and life are in the power of the tongue, and they who indulge in it shall eat the fruit of it [for death or life].

Proverbs 18:21

Du får også en religiøs ånd! Det sa Gud til meg, når vi kritiserer andre! Når vi setter oss til doms over dem så vil du bli dømt med samme standart som du dømmer! Bare se på de som bruker sin tid til å baksnakke andre kristne? Tenk om de hadde brukt tiden til å søke Gud!? Jesus gjorde aldri slikt! Han svarte dem når de angrep Han, men Han pratet ikke ondskap! Han så hva de var fordi Han SÅ! Noe vi også MÅ gjøre, ellers vil vi ikke klare oss den siste tiden.

Avguder i vår tid

I Bibelens tid var det snakk om avguder hele tiden. Gud hatet dem, og Israel måtte i fangenskap gang på gang pga dem. Så, hva betyr de for oss, idag? Hva er egentlig avguder? I Bibelsk tid av det ofte statuer av tre, jern gull eller sølv mm som forestilte avgudene de tillba. Men, de visste som vi gjør, at bak statuene var det levende ånder – demoner, ellers hadde de ikke tilbedt dem! Avguder er ALT vi setter foran Gud!

Those who make idols are like them [absolutely worthless—spiritually blind, deaf, and powerless]; So is everyone who trusts in and relies on them.

psalm. 135:18 AMPC

Man kan ikke se, ikke høre eller bevege seg i det åndelige om man driver med dette, men man også være fysisk blind eller døv, høre dårlig, se dårlig, problemer med å bevege seg. Bare se i Afrika når kristne er der, så bli mange helbredet for akkurat dette! Hvorfor? Fordi der er det en haug av avguder!

Så hva med oss? Hvilke avguder har så vi? Alt vi setter foran Gud kan være mye! Alt vi vet Gud ikke har behag i men gjør alike vel, samt DET SJELEN VÅR BEGJÆRER! Det er kjøttet. Som feks biler. I dag er det en stor avgud. Folk kjøper biler fordi de bare MÅ ha den! Tesla etc. Tar lån som de så vidt greier å betale bare for å få anerkjennelse av mennesker! Det betyr ikke at ikke Gud vil at du kan ha en flott bil, men det vil ikke skje før vi er helbredet fra avguden! Andre? PENGER!! Alle har det! Gir du ikke tienden? Hvorfor ikke? Da robber vi Guds tempel noe som fører forbannelse over oss! Gud har sagt i Sitt Ord at vi skal gjøre det, likevel tviholder vi på våre få kroner selv om Gud sier Han skal åpne Himmelens sluser å øse over oss om vi gjør som HAN SIER!

Huset vårt? Familien vår? Sminke? Pastoren? Tv? MAT!! ALkohol? Narkotika? Sigaretter? Oss selv og det vi sier og mener. Du ser tegningen? Mange har til og med menigheten og folk som avguder!

37 He who loves [and [n]takes more pleasure in] father or mother more than [in] Me is not worthy of Me; and he who loves [and takes more pleasure in] son or daughter more than [in] Me is not worthy of Me;
38 And he who does not take up his cross and follow Me [[o]cleave steadfastly to Me, conforming wholly to My example in living and, if need be, in dying also] is not worthy of Me.
39 Whoever finds his [[p]lower] life will lose it [the higher life], and whoever loses his [lower] life on My account will find it [the higher life].
40 He who receives and welcomes and accepts you receives and welcomes and accepts Me, and he who receives and welcomes and accepts Me receives and welcomes and accepts Him Who sent Me.
41 He who receives and welcomes and accepts a prophet because he is a prophet shall receive a prophet’s reward, and he who receives and welcomes and accepts a righteous man because he is a righteous man shall receive a righteous man’s reward.

Matt. 10:37-41

Se på dette (sier også noe om å se på andre kristne)? Ikke mange prekner om dette, fordi dette går direkte på kjøttet vårt! Nemlig det vi setter høyt. Jeg har ofte snakket om «prioriteringslista». Det er vår egen liste som vi har. Hva står øverst på din liste?Om du bruker penger på masse ting utenom Gud så kan du sette PENGER der. Fyller du Guds Tempel med urenheter? Sex? Alkohol? Narkotika? Mat?Alt du er avhengi av er en avgud!! Du skal ikke la noe annet kontrollere deg, da lover jeg deg at du bøyer deg for en avgud? Ser man nå hvorfor det blir veldig dumt å kritisere andre kristne når ditt eget tempel er urent? Gud hater at ikke renser oss! Han hater at vi går rundt å kakler dritt om andre kristne som kanskje har mer frukt i Riket enn oss, også er tempelet vårt urent!? Jeg lover deg at jeg ble ydmyk når jeg så dette!!

Mange kommer ikke til å aksepterer dette fordi det piller så kraftig på kjøttet! Men, du kommer ikke unna om du vil ha et liv med Gud. Ja, man kan gå på møter i åresvis, snakke rett «språk» liksom. Rett sjargong. Men det renser deg ikke. Man kan sitte å drikke kaffe og skravle om andre å pådra seg MER urenhet! RENS DIN SJEL og få synet tilbake, hørselen tilbake samt bevegelsen i Riket tilbake!

Det er en annen ting også. Arven. Vi må rense oss fra avguder våre forfedre har tilbedt helt tilbake til – ja du vet det nok – Adam! Det er utrolig hva vi kan ha som avguder. Ja, vi vet det ikke selv en gang noen ganger, derfor må Den Hellige Ånd vise oss dette. Ja så kommer jeg tilbake til dette med Soaking igjen. Om du ikke har lært det hvordan du effektivt gjør dette så vil du ikke få dette til uten at det tar laaang tid, samt du lærer ikk en effektiv måte å bekjempe dette på. Jeg kan ikke få sagt det sterkt nok: Lær deg å soake!! Når man har diltet rundt i åresvis å er avhengi av møter for at noe KANSKJE skal skje, da er det på tide å ydmyke seg å søke Gud seriøst!

And about that time there arose no small stir concerning the Way. 24 For a certain man named Demetrius, a silversmith, who made silver shrines of [d]Diana, brought no little business unto the craftsmen; 25 whom he gathered together, with the workmen of like occupation, and said, Sirs, ye know that by this business we have our wealth. 26 And ye see and hear, that not alone at Ephesus, but almost throughout all Asia, this Paul hath persuaded and turned away much people, saying that they are no gods, that are made with hands: 27 and not only is there danger that this our trade come into disrepute; but also that the temple of the great goddess [e]Diana be made of no account, and that she should even be deposed from her magnificence whom all Asia and [f]the world worshippeth. 28 And when they heard this they were filled with wrath, and cried out, saying, Great is [g]Diana of the Ephesians. 29 And the city was filled with the confusion: and they rushed with one accord into the theatre, having seized Gaius and Aristarchus, men of Macedonia, Paul’s companions in travel. 30 And when Paul was minded to enter in unto the people, the disciples suffered him not. 31 And certain also of the [h]Asiarchs, being his friends, sent unto him and besought him not to adventure himself into the theatre. 32 Some therefore cried one thing, and some another: for the assembly was in confusion; and the more part knew not wherefore they were come together. 33 [i]And they brought Alexander out of the multitude, the Jews putting him forward. And Alexander beckoned with the hand, and would have made a defence unto the people. 34 But when they perceived that he was a Jew, all with one voice about the space of two hours cried out, Great is [j]Diana of the Ephesians. 35 And when the townclerk had quieted the multitude, he saith, Ye men of Ephesus, what man is there who knoweth not that the city of the Ephesians is temple-keeper of the great [k]Diana, and of the image which fell down from [l]Jupiter? 36 Seeing then that these things cannot be gainsaid, ye ought to be quiet, and to do nothing rash. 37 For ye have brought hither these men, who are neither robbers of temples nor blasphemers of our goddess. 38 If therefore Demetrius, and the craftsmen that are with him, have a matter against any man, [m]the courts are open, and there are proconsuls: let them accuse one another. 39 But if ye seek anything about other matters, it shall be settled in the regular assembly. 40 For indeed we are in danger to be [n]accused concerning this day’s riot, there being no cause for it: and as touching it we shall not be able to give account of this concourse41 And when he had thus spoken, he dismissed the assembly.

Acts. 19:23-41

Hvordan fungerer avguder i vårt liv?

Egentlig burde man lese hele kap. 19, men det jeg vil si her står i denne delen. Paulus og Apollos hadde vært i Efesus i lang tid, og Gud gjorde store og utrolige mirakler ved Paulus’ hender står det. Ordet for mirakler betyr Dunamis, altså perfekt i sjelen, evnen til å utføre mirakler og oppstandelses kraften! Han var ren i sjelen, fordi demonene kjente han godt! Når Paulus og Apollos hadde blitt en stor trussel mot Satans rike DA vender de seg mot dem! Det sjer alltid med folk i tjeneste for Gud! Det er veldig tydelig; for er de ikke noen trussel så er det aldri noe motstand! Uansett, sølvsmeden får folket med på et opprør hvor de roper og skriker og folk blir redde! Flere av de fremmøtte visste ikke hvorfor de var der en gang! Lyder dette kjent? Når man spør folk som kritiserer kristne så kan de svært sjelden påpeke noe reelt, kanskje menneskelige feil etc, men ikke noe reelt! De ropte å skrek i munnen på hverandre! Etter at Alexander var dratt frem, så skjer noe! De så han var en jøde, og da står det at …et rop kom fra dem som fra en person, i to timer ropte de unisont Stor er Artemis av Efesus!

Dette er slik avguder oppererer! De roper i våre sinn helt til vi gir etter! Vi opplever det som et slags begjær etter noe – noe vi bare MÅ ha, eller ønsker sterkt. Til og med sult oppstår så det er en reel kraft!

Så, ser vi at det dukker opp en rettsfunksjonær, eller en representant fra byretten. Han sier at dere må gi dere fordi disse menn er ikke bevist skyldige. Om dere fortsetter slik står dere i fare for å bli tiltalt for opprør! Han sier at Retten er åpen og at protocolene vil vise hva som er rett! Dette er slik vi skal gjøre det!! Men vi skal stevne de som skriker til oss, nemlig demonske ånder!

Vi må kanskje gi en forklaring til hva vi har gjort her sier han (The Townclerk)! Dette er jus, eller et språk som brukes i retten. Etter at han sier dette blir det stille! Vi må ta avgudene til Himmelens Rett!! Det er mange år siden jeg tenkte på dette, så jeg ble så overrasket å glad da jeg så at Katie Souza som har samme bakgrunn som meg, har fått den samme greia, men mye mer! Vi kan også ta Den Syriske kongen til retten, Han som er konge over alle demoner, og over pengene som stjeles fra oss! Vi skal se på flere Skriftsteder om dette!

Husk avguder kommer fra sjelen. Det er sjelen som har lyst på ting etc. Derfor er Dunamis fortsatt (alltid) aktuelt. Jeg har opplevd å bli kvitt ting ved å soake i Dunamis! Jeg har opplevd utrolig mye endring pga dette!

 Now about the spiritual gifts (the special endowments of supernatural energy), brethren, I do not want you to be misinformed.
You know that when you were heathen, you were led off after idols that could not speak [habitually] as impulse directed andwhenever the occasion might arise.

1. cor. 12:1 AMPC

Hvorfor snakker han om at vi ikke skal være uvitende om at vi før løp etter hva avgudene bad oss gjøre? Hvorfor står det det? De åndelig gavene er ikke bare åndelige. De må gjennom sjelen til det menneske som har dem. Dette verset under, sier at de forskjellige gavene i noen kristnes sjeler, kommer ann på Dunamis (divine grace) i våre sjeler!! Så om vi ikke har mye av det, så har vi ikke mirakler og under i våre liv samt fordi vår sjel ikke er renset ved å velge å bruke Dunamis!!! Så jo mer hebredet du blir, jo mer perfekt i sjelen blir du! Dunamis… Vi hører hva folk sier for det munnen renner over av er hjertet (sjelen) full av!! Du er blind og døv, samt krøpling! Man blir blokkert fordi man ikke renser sin sjel.

Now there are distinctive varieties and distributions of endowments (gifts, [a]extraordinary powers distinguishing certain Christians, due to the power of divine grace operating in their souls by the Holy Spirit) and they vary, but the [Holy] Spirit remains the same.

1.Cor. 12.4 AMPC

Så, hva krevde avgudene av folk? Nesten alltid satte de fra mat og drikke til sine avguder! Så, hva går du til når du opplever at noe er ille? Mat? Oh Yeah! Is? Sjokolade? Kaker etc. Demonene lager opprør og hyler at du må spise det og det! Resultatet? Overvekt, sykdom mm. Noen ser på tv, mens andre gjør andre ting. Poenget er at når vi sterrer noe foran Gud, eller vi følger vårt sjels begjær, husk det er ikke vår ånd som brykte for mye penger eller som hadde SÅ lyst på de skoene, men vår sjel! Så hva skjer om du kjøper bilen eller det huset som du bare MÅTTE ha? Det som sjelen din må fordi avgudene hyler til deg? Når vi faller for dette så gjør avgudene det Bibelen sier de gjør. Stjeler, myrder og ødelegger! Bilen går i stykker, huset brenner ned, etc etc! Når du opplever ulykker på denne måten så vil sjelden Gud bryte inn, nettopp fordi du valgt å følge din sjels begjær og ikke Guds Stemme! Gjør du det ikke men følger Guds Ånd vil du oppleve store velsignelser!! Dette blir verre, så den bilen gir ikke noe mer så man må ha en større å bedre bil, større hus, bedre tlf, etc..dette er hva rus er! Avgudsdyrkelse!

Jeg burde si at man skal lese 2. kongebok 16 og 17 for å se at assyrias konge er konge over de andre kongene og de betalte penger til han. Israels konge gjorde også det. Faren til Hezekiah hadde tatt alle pengene i tempelet, samt rev gullet og sølvet av vegger mm for å betale Assyrias Konge! Men Hezekiah sa nei, og da stod plutselig en diger hær utenfor porten!

Dette er Del 1. Skal skrive resten men dette burde tas muntelig, ihvertfall å gå fremfor Guds Rett!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s