Bitterhet, Dunamis, følelser, Fornærmelse, Gud, Helbredelse, Oppstandelses kraft, Uncategorized

Sjelens helbredelse – Del 6

Fornærmelse

Kjenner du noen som lett blir fornærmet? Som blir sint på alle, som syntes ALLE er idioter? Vi enten er den personen, eller så kjenner vi den personen! Men fornærmelse er en overtredelse, ordet offence på engelsk kan også bety kriminell handling! Verden i dag, så er ALLE fornærmet! Man saksøker naboen fordi hekken står 5 cm for langt inn på din tomt! På sosiale medier øser folk ut eder og galle!! Det er mye gugge i mennesker i dag! Så hvorfor? Hva skjer egentlig i ånden når man sier og oppfører seg slik? Noe forteller deg sikkert at det kan neppe være noe bra! Å du har rett! Men verden har ikke Jesus, de er overlatt i denne gugga! Men, ikke vi.

Men, det som ikke er bra er at Jesu kropp, Kirken, også har blitt sååå fornærmet over alle! DET ER IKKE BRA! Man drar verden inn i kirken, og jeg sier sykdom florerer! Kan dette ha en sammenheng? Hmmmm

«Pastoren bryr seg ikke nok om meg, han ville ikke be lenge nok for meg, ingen bryr seg om min sykdom, ingen vil hører på meg og mine problemer, han/hun sa det og det…etc, etc….» Vi sitter ved siden av folk i menighetene og smiler til sidemannen å tenker» han/hun ser da som vanlig ut som de ikke ha sovet,  lever ikke rett! Eller: Han tenker BARE på seg selv!» Vi er fornærmet på ektemann/kone, barn, familiemedlemmer etc. Trafikken! DET er jo et eget kapittel i denne bloggen! Utålmodighet! Man gir noen finger’n! Vi kan ikke forbanne og velsigne med samme munn og tunge!

Kassadamen som er fornærmet og sur på kundene, kundene går ut og er fornærmet på kassadamen, så da øser de det ut på neste personen de møter, så dette er en runddans. Lyder kjent? En synd som blir oppfordret i verden pleier som regel ha et kjent opphav!

Jeg kan si at det er mange som er syke pga fornærmelse! Fornærmelse er en synd, OG det kan føre til kroniske lidelser og alvorlig sykdom!!

Mika 6:13

Therefore I have also smitten you with a deadly wound and made you sick, laying you desolate, waste, and deserted because of your sins.

Salme 41:3-4

The Lord will sustain, refresh, and strengthen him on his bed of languishing; all his bed You [O Lord] will turn, change, and transform in his illness.

I said, Lord, be merciful and gracious to me; heal my inner self, for I have sinned against You.

«Inner self» er din sjel! Siden vi er frelste så er vår ånd perfekt! Den er født på ny i Kristus Jesus! Men sjelen må man fornye og vokte hver dag! Hver eneste dag. Man MÅ vokte sitt sinn, ta tankene til fange! Dette må man trene på, og IKKE GI DEG! Da har du tapt. Beste måten å gjøre dette på er å lese Guds Ord, pugge vers. Bring de frem når tanker forsøker å fylle ditt sinn. Be DHÅ om hjelp, og det FÅR DU!

Versene over viser oss hvorfor vi får sår i sjelen ved synd, og hvordan man blir frisk, ved å bli helbredet i sjelen! Det forteller salmisten oss mange steder. David visste det, og Isralitten visste dette. Det er vi i vår «moderne» verden som ikke har dette med ånd, sjel helt klart for oss. Det er bare det synlige som er aktuelt, og dermed blir vi lurt.

Husker du mannen som ikke kom til dammen som engelen rørte opp? Mannen hadde synd i livet. Sykdom, synd er bunnet sammen.

Joh. 5: 2 – 8

Now there is in Jerusalem a pool near the Sheep Gate. This pool in the Hebrew is called Bethesda, having five porches (alcoves, colonnades, doorways).

In these lay a great number of sick folk—some blind, some crippled, and some paralyzed (shriveled up)—[a]waiting for the bubbling up of the water.

For an angel of the Lord went down at appointed seasons into the pool and moved and stirred up the water; whoever then first, after the stirring up of the water, stepped in was cured of whatever disease with which he was afflicted.

There was a certain man there who had suffered with a deep-seated and lingering disorder for thirty-eight years.

When Jesus noticed him lying there [helpless], knowing that he had already been a long time in that condition, He said to him, Do you want to become well? [Are you really in earnest about getting well?]

The invalid answered, Sir, I have nobody when the water is moving to put me into the pool; but while I am trying to come [into it] myself, somebody else steps down ahead of me.

Jesus said to him, Get up! Pick up your bed (sleeping pad) and walk!

Om vi ser på denne mannens svar, så kan jeg lett høre en fornærmelse der. Mannen var fornærmet og litt bitter fordi ingen hadde hjulpet han ned i vannet. «Ja, ja, ingen hjelper meg. Jeg har ligget her i 38 år, jeg…men ingen bryr seg om meg. Og min familie? Den late gjengen! De såkalte vennene mine? Ha!».  Og siden han hadde ligget der så lenge, så ble han sikkert sur når de andre gikk før han ut i dammen! Jeg ser det for meg! De andre som sniker i køen etc. Jeg tror at sjansen for at mannen var en del av årsaken til denne mannens sykdom! Jesus sa slutt å synde så ikke mer sykdom skal ramme deg! Slutt å bli fornærmet!

Om du var denne mannens venn, ville du sagt: Ja, hvor er din familie? Hvorfor hjelper de ikke deg, dårlig gjort! Eller når andre gikk foran han i dammen så kunne du sagt: Hei, ikke snik foran min venn! NÅ er det hans tur! Så man blir fornærmet og sint for andres skyld også!

I Jacob 5:14-15

14 Is anyone among you sick? He should call in the church elders (the spiritual guides). And they should pray over him, anointing him with oil in the Lord’s name.

15 And the prayer [that is] of faith will save him who is sick, and the Lord will restore him; and if he has committed sins, he will be forgiven.

16 Confess to one another therefore your faults (your slips, your false steps, your offenses, your sins) and pray [also] for one another, that you may be healed and restored [to a spiritual tone of mind and heart]. The earnest (heartfelt, continued) prayer of a righteous man makes tremendous power available [dynamic in its working].

Her vises det nok en gang sammenhengen med sykdom og synd, og dine fornærmelser – «Offenses»! Så er du syk MÅ du få orden på din sjel! Sett opp en liste over alle synder du husker, samt ta med fornærmelse og sinne, bitterhet etc. Be om den DHÅ ledelse, du MÅ høre Ånden! Be profetisk! Jeg gjorde det dagen etter at jeg ble frelst! Den var der med en gang, og det kan alle! Det er livsviktig at du begynner å gjøre dette. Du må også være stille innfor Gud! Soake i Gud Ånd! Da lærer du stillhet og å lytte, samt mye , mye mer! Det fantastisk! Slutt å hør på stemmer som sier at soaking er «new age» etc. Tull! De stjal det først fra GUD!! Det er IKKE det samme! Jeg garanterer deg at det er mye å hent der. LES Bibelen!

Når du er fornærmet, så er det en laaang rekke sykdommer som kan komme på deg! Pass på din tunge!

Legg din hån på ditt hjerte å Be:

Herre jesus, jeg omvender meg fra fornærmelser. Vask meg ren fra sår fornærmelser har forårsaket i min sjel! Jeg ber om tilgivelse for hver fornærmet ord, tanke og følelser jeg har hatt mot andre, Herre! Ta Ditt Blod Jesus å fjern disse synder.

Jeg ber at Du fyller meg med Dunamis Power Herre, som gjør min sjel perfekt som Din er, samt gjør meg i stand til å utføre mirakler! Dunamis kommer fra Din Oppstandelse, Jesus, og den er i min ånd. Jeg forløser den i mitt liv og sjel, så jeg kan bli helt helbredet, i Jesu navn! AMEN

Det er viktig at du ber denne bønnen ikke bare en gang, men søk Jesus om ting og situasjoner du må bekjenne!

Må Ha med denne:

Mat 5:22

But I say to you that everyone who continues to be [ad]angry with his brother or harbors malice (enmity of heart) against him shall be [ae]liable to and unable to escape the punishment imposed by the court; and whoever speaks contemptuously and insultingly to his brother shall be [af]liable to and unable to escape the punishment imposed by the Sanhedrin, and whoever says, You [ag]cursed fool! [You empty-headed idiot!] shall be [ah]liable to and unable to escape the hell (Gehenna) of fire.

Her ramses straffen for å fornærme andre opp! Ganske alvorlige konsekvenser! Derfor er dette en alvorlig synd som skaper sår i sjelen!

Dette kan medføre alvorlige sykdommer! Ser du at The Court er nevnt? Det betyr at dommen har falt i Guds rett, så Satan har fått retten til å plage deg!!

Del 7 vil fortsette på dette emne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s