Bitterhet, svik, synd, Traumer

Del 8

Traumer

Det er to ting som lager sår i vår sjel – synd og traumer! Vår ånd er hel gjennom fornyelse i Kristus Jesus, men vår sjel er det ikke. Den må jobbes med, vi må arbeide på vår frelse, helliggjørelse sier Guds Ord, og dette er nettopp det. Det er en prosess som pågår hele vårt liv på jorden.

Helliggjørelse betyr «Fornyelse av sjelen»!!

Traumer kan være mye forskjellige ting. Fysiske ulykker, skader, vold etc, men også svik, vi opplever at noen vi elsker eller stolte på, svikter oss, mister jobben, huset, barn. Dødsfall, skilmisser, stress etc. Det er ting som gjør at vi senker garden vår, og dette skaper sår som satan utnytter!

En i Bibelen som opplevde traumer, for å si det forsiktig, var Job. Han mistet alt. Han miste alt han eide, og det var mye, samt alle hans barn, og kona forlot han! Alle vennene han hadde øst ut til av eiendeler og sin kunnskap snudde han ryggen! Han var traumatisert! Han ble sviktet av alle han kjente! Venner han trodde han kunne stole på. Noen som kjenner igjen noe av disse traumene? Vi har alle opplevde det om vi lever på denne jorda!

Om man har opplevd ulykker, fysiske ulykker som skader kroppen din, som beinbrudd etc. Mange ganger kan man oppleve at man ikke blir ordenlig frisk fra disse! Om man brakk beina i en bilulykke så kan man fortsatt, etter 10 år eller mer, ha problemer med dette! Pga såret i sjelen som ikke er helbredet! Leger sier at 80% av folk som har opplevd tøffe perioder i livet eller ulykker – traumer blir syke!

Lange perioder med stress kan også føre til traume.

Så hvordan blir vi helbredet? Gjennom Jesus Kristus og Hans Blod, Kors og Oppstandelse! Amen! Vi har tilgang til helbredelse gjennom det verket Han gjorde på Korset, og Hans Gjenoppstandelse fra det døde! Vi har gjenoppstått til et nytt liv i Han. Paulus sier jo «jeg vil kjenne Han, og Kraften av Hans oppstandelse (Dunamis)»! (Se de andre delene om sjelens helbredelse).

Matt. 9:20-22

20 And behold, a woman who had suffered from a flow of blood for twelve years came up behind Him and touched the fringe of His garment;(B)

21 For she kept saying to herself, If I only touch His garment, I shall be restored to health.

22 Jesus turned around and, seeing her, He said, Take courage, daughter! Your faith has made you well. And at once the woman was restored to health.

Hun hadde brukt alt hun hadde på leger, men ble ikke bedre, men verre! Bare det i seg selv vil traumatisere deg, å så gå til alle legene å oppleve nederlag og skuffelse gang på gang!? Såret i sjelen var dypere og dypere, og hun hadde aldri blitt helbredet i sjelen.

Når vi tar medisin for noe, og den ikke virker, så er det et tegn på at det er en annen årsak. Helbrede sjelen, så vil medisinen virke.

Det ligger mye synd i vår oppførsel pga traumer. Vi barer nag, sinne, bitterhet og hat til andre mennesker. Hat er likestilt med mord i Bibelen.

  1. joh.3:15

Anyone who hates (abominates, detests) his brother [in Christ] is [at heart] a murderer, and you know that no murderer has eternal life abiding (persevering) within him.

Be;

Herre vask meg ren for all traumer i mitt liv (Husk de du kan), og Hellig Ånd takk for at du åpenbarer for meg spesifikke episoder jeg trenger helbredelse for. Jeg ber om tilgivelse for all involvering i traumene mine og andres, og jeg ber om Blodet over min sjels sår!

Jeg forløser Dunamis kraften over min sjel, da jeg er oppstått med Deg, I Jesu Kristi Navn, Amen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s