fattigdom, fattigdomsånd, følelser, gratis arbeid, Gud, kjærlighet, kristen arbeideren, Kristne, religion, utnyttelse

Fattigdomsånd – del 1

I noen menigheter og andre kristne organisasjoner eksisterer en mening,  eller en slags dogme, som sier: » Alle kristne skal leve forsiktig, og ikke være rike. De skal også jobbe gratis for alt kristent arbeid». Det forventes at man skal stille opp gratis, og ikke forvent noen takk, for det er jo en «plikt»! Gjør man ikke dette, så vil man få svi ved baksnakking og stygge blikk fra de «hellige» (litt stygt sagt, men ikke desto mindre sant, noen steder). Så, er dette bibelsk? Jeg tror at dette har blitt dratt feil avsted som så mye annet.  Gud vil at vi skal dele med hverandre, og gi til de som ikke har, og jeg sier IKKE at man ikke skal hjelpe til og jobbe gratis for menigheten el. Jeg snakker om at dette forventes! Men, lurer du på hvorfor mange menigheter og kristne prosjekter/arbeider alltid har dårlig med penger? Vel, pga dette er de under forbannelse! De gir IKKE arbeideren lønn, og de gir ikke gaver! Se på Jer 22:13! Man SKAL betale, og SÆRLIG en kristen. Men de behandles dårlig, bor elendig, samt blir sett stygt på om man sier noe om dette. Jeg sier ikke at man skal bo på slott etc, men det handler om RESPEKT for sine brødre og søstre!! Noenledere i dag tror at man SKAL jobbe gratis fordi de er kristne og derfor ikke verdt lønn!? Utrolig! Skam dere. Betal ihvertfall noe, og gi arbeideren den lønn og ære de fortjener så vil det skje ting ellers også! Bibelen sier:

[ Messages about the Kings ] “Woe (judgment is coming) to him who builds his house by [acts of] unrighteousness And his upper chambers by injustice, Who uses his neighbor’s service without pay And does not give him wages [for his work],
“When evening came, the owner of the vineyard said to his manager, ‘Call the workers and pay them their wages, beginning with the last [to be hired] and ending with the first [to be hired].’

Jak. 5.4

Men hør: Den roper høyt, den lønnen dere holdt tilbake fra arbeiderne som skar åkrene deres, og nødropet fra dem som høster inn, har nådd fram til Herren Sebaots øre.

Mal. 3.5

Jeg kommer til dere og holder dom.
Jeg skal være rask til å vitne
mot dem som driver med trolldom,
mot dem som bryter ekteskapet,
mot dem som sverger falskt,
mot dem som holder tilbake dagarbeiderens lønn,
mot dem som undertrykker enker og farløse
og avviser innflytteren,
og som ikke frykter meg,
sier Herren over hærskarene.

  1. Tim 5:18

For Skriften sier: Du skal ikke sette muleband på en okse som tresker,og: Arbeideren er verd sin lønn.

Mange sier at dette bare gjelder forkynnere men nei, det er det ikke!

Det betyr at man skal betale arbeideren, enten ved mat og drikke eller penger etc. Den kristne arbeideren er ikke hvem som helst, men en arbeider i Guds Rike! Men, noen har gjort han om til en slavearbeider! Så hvorfor skal Guds rikes barn jobbe for ingenting, og bli behandlet som de gjør noe galt om de sier nei en gang, eller spør om å få dekket bensin eller lunsj etc. Så sier man: «Ja, men kristne menigheter har jo ikke penger». Det stemmer ikke, i mange tilfeller, og kanskje dette er en av grunnene til at man ikke får velsignelser? Man behandler sine arbeidere som en selvfølge? Og, HAR man penger, og unnlater å betale arbeideren, DA bør man ikke forvente velsignelser for man har fått pengene for en grunn, tenk over det…

 

Bak fattigdom er en ånd av redsel, mens bak rikdom er en ånd av lykke og glede! Nå snakker jeg ikke om verdens syn på rikdom, men den rikdom Gud har ment for alle! Verden vil ha ting som designer vesker, Mercedeser etc.  Det er ting kristne også kan ha, MEN det skal ikke være fokuset! Man skal ikke være opptatt dette, for, dette er verden opptatt av. Ikke la tankegangen bli som verdens! Jeg sier ikke at det er «feil» og ha disse tingene, men hvordan du tenker rundt dem, er vesentlig!

Rike mennesker kan også ha en fattigdomsånd, eller et fattigdoms sinn. De er slaver under dette, ved at de er livredde for å gi for da har man ikke nok! Dette er totalt motsatt av Gudsrike’s rikdom! Dette er en flow, og om man er opptatt av at man ikke har nok så for man ikke det! Guds Rike er bygget mottsatt av verden. Vi skal ikke låne men låne ut, man SKAL hjelpe om man kan, etc.

Fortsettes…..

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s