Åpenbaringen, Bibelen, DHÅ, kreativ, Omvendelse, proklamere, tungen

Snakke – er det bare prat?

Del 1

I vår verden er det MYE prat. Dette skyldes alle mulighetene vi har til å publisere å nå ut til verden som er unik for vår tid. Så mange ganger «ramler det ut» ord som vi kanskje ikke skulle ha sagt, og som vi angrer etterpå. Vi går videre uten å gjøre så mye med det, men ofte kan ihvertfall jeg, kjenne en følelse i min ånd som jeg ikke helt har skjønt hva betyr ennå. Før Gud viste meg det! Som vanlig ble det et stort AHAAAA.

Proverbs 18:21

«Death and life are in the power of the tongue, And those who love it and indulge it will eat its fruit and bear the consequences of their words».
Vel, jeg skjønte at noe var viktig her.  Så kommer jo dette (bruker Amplified, den engelske da ingen versjon kan måle seg med den, syntes jeg):

James 3 [Full Chapter]

«[ The Tongue Is a Fire ] Not many [of you] should become teachers [serving in an official teaching capacity], my brothers and sisters, for you know that we [who are teachers] will be judged by a higher standard [because we have assumed greater accountability and more condemnation if we teach incorrectly]. For we all stumble and sin in many ways. If anyone does not stumble in what he says [never saying the wrong thing], he is a perfect man [fully developed in character, without serious flaws], able to bridle his whole body and rein in his entire nature [taming his human faults and weaknesses]. Now if we put bits into the horses’ mouths to make them obey us, we guide their whole body as well. …»

Det er mange steder i Bibelen som snakker om Tungen, og dens kraft. Så hva betyr det egentlig?


«The mouth of the righteous proclaims wisdom, And his tongue speaks justice and truth».  Så , den som er rettferdig skal altså tale visdom og rettferdighet, samt sannhet!! JEg tenker på alle de gangene jeg har latt mitt sinne «fare av med meg», og sagt ting som dust, idiot etc. Gud stoppet meg i dette en gang jeg kjørte bil (se https://deborahandmiriam.wordpress.com/2013/02/13/blir-du-sinna-tenk-deg-om/), og minnet meg på dette med hva jeg sier! Så, vi som er kristne MÅ passe på hva vi sier! For som Ordspråkene 18:21 (se over) sier på norsk:


Tungen har makt over død og liv,
de som gjerne bruker den, får smake frukten.

Salme 37:30

Ordspråkene 12:6

De urettferdige taler og ligger på lur etter blod,
tungen berger de rettskafne.

Matt. 12:36

36 Jeg sier dere: Hvert unyttig ord som menneskene sier, skal de svare for på dommens dag. 37 For etter ordene dine skal du kjennes rettferdig, og etter ordene dine skal du dømmes skyldig.»

Vårt daglig liv

I en periode som livet var tungt og vanskelig for å si det pent, ropte jeg til Gud – som vi ofte gjør når ting blir tungt og vanskelig. Alt var (og er fortsatt, men litt annerledes), helt på hode. Jeg ba og ba, og følte at jeg mistet det Gud hadde gitt meg. Jeg visste at tyven stjal fra meg. Så jeg hylte ut: «Satan, du skal betale meg syvfold tilbake, for det står skrevet at tyven skal gjøre»! Dette gjentok jeg stadig, men syntes ikke jeg fikk den responsen jeg ville ha. Noe var ikke rett…og jeg ble mer og mer forvirret. Så jeg sa til Gud at «hvorfor skjer det ikke noe? Hæ!? etc.  Mine foreldre hadde fått en liten bok fra en dame i deres menighet, som sa hun følte at jeg skulle ha den, ennå vi hadde aldri møttes. Den het»Tungen, den kreative kraften». Jeg så på den å følte IKKE for å lese, så jeg la den til side. Ettersom tiden gikk, ble ikke ting så mye bedre, heller verre. Så min bønn ble heller slik: «Vis meg hva jeg må gjøre for at livet mitt skal endres». Da ble jeg minnet på denne boken, og visste at jeg måtte lese den.

Den handlet om hvordan vi skal bruke vår tunge til å skape og ikke rive ned! Utrolig! Mannen som hadde skrevet dette lille underverket, hadde opplevd at hele hans økonomi hadde falt i grus, og istedenfor å ha mye penger som han egentlig burde hatt, satt han nå med stor gjeld og ingenting. Gud viste han da hvordan man kan, ved å kontrollere sin tale, kunne snu hele sin tilværelse.  Han opplevde en gang han klagde sin nød; «å hvorfor skjer det ikke noe? Det virker jo ikke». Gud brøt da inn i hans klage og sa: «Hvem har sagt til deg at det ikke virker»? Mannen ble naturlig nok, helt perpleks. Øøø…tja, og han innså hvem, Satan sa han. Så hvorfor taler du ut satans ord og ikke Mitt»? Dette rystet mannen i hans grunnvoller. Hva hadde han gjort? Og jeg, som hadde gjort nøyaktig det samme, ble også rystet da Den Hellige Ånd tydelig viste meg min synd. Snakk om å «drite på draget» som det het en gang, men selv om jeg visste at jeg var skyldig, og omvendte meg, kastet ut demonene som hadde tatt kontroll over mitt sinn som følge av denne synden, følte jeg en stor glede!Herren hørte min bønn, ……Igjen!

Å hvor stor er Hans Kjærlighet OG tålmodighet! Alt Han må høre av sutring og klaging! Jeg  alene kunne nok fylt bøker. Vel, nå begynte veien til en ny tilværelse, jeg kjente det sterkt og tydelig! Så, jeg ble en elev. Han viste meg at Jesus Er Ordet så Ordet må INN i vår ånd! Hvordan? Ved å tale det ut hver dag!! Jeg fant skriftsteder som beskrev å leve med Gud, og hva Han har for MEG. Dette sier jeg ut hver dag, slik at min ånd suger det opp. Mannen i boken, gjorde dette. Selv om han ble motløs og sa til Gud at jeg tror ikke egentlig på det nå, sa Gud: Bare tal det ut! Kontroller tungen din!  Han sa det over lang tid, for så en dag opplevde han at Ordet hadde blitt i han, og at hans tro reiste seg i han! Dette førte til under og mirakler for Guds Ord ble talt ut MED tro! Det MÅ være med tro! Mange tror at man har tro, men det har man ikke om ikke livet ditt er fylt med tegn og under etc! Dessverre! Har du tro, er det ikke grenser for hva man kan utføre og jeg visste det! Gud var iferd med å lære meg dette, og jeg elsker ferden! Allerede etter en kort stund merket jeg at noe skjedde. Orde fikk en helt annen betydning for meg, og jeg kjente at jeg var på et annet plan! Jeg, som knapt hadde bedt på langt tid, la hendene på min hund som hadde epilepsi anfall og det stoppet! Hunden reiste seg og gikk ut på tur! Utrolig.  Jeg kjente at jeg var på rett vei, og visste at jeg måtte trenge dypere inn i dette, for jeg var bare en novise! Men Herren hadde ført meg inn på den veien som gav livet en mening som ingenting kunne måle seg med! Apetitten på Gud og Hans Ord blir større og større jo mer han gir oss, og jeg så meg selv som en sånn fuglunge i redet, når foreldrene kommer med mat. Alle gaper desperate og hyler! Det er meg.

2.kor. 13:1

Det er nå tredje gang jeg kommer til dere. Etter to eller tre vitners utsagn skal enhver sak være avgjort.

Dette snakker Bibelen om flere steder. Så, boken som jeg har nevnt fortalte dette eksempelet: Når menigheten kom sammen var det spørsmål om bønnebegjær. » Ja sa en dame foran. Jeg er så syk for tiden. Kan dere be for meg. Og ja, sier alle de andre. Vi hører at hun er syk. Uff du blir nok veldig dårlig nå». Så hva tror dere skjer? De hadde proklamert utfallet! Når man har DHÅ og taler ut, så er det kraft i ordene!! Og, «ved to eller tre vitners utsagn, skal enhver sak stå fast»! Gud sa, man skal proklamere resultatet! Ikke omstendighetene! Å dette er så viktig!! Men her kommer troen inn, for vi ser på omstendighetene våre, hele tiden. Omvendelse er da nødvendig!

Jeg kom på noe Gud hadde vist meg som ung kristen, at jeg kunne tale til min ånd! Nå måtte jeg ta opp denne tråden igjen, men du og du hvor vanskelig og kjødelig den er! DA merker man hva TRO egentlig er, og forskjellen på kjøtt og ånd! «Ånden er villig, men kjøttet står ånden imot!» Å ja.

Fortsettes i del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s