Åndelighet, Åpenbaringen, barnekår, leve i ånden

Å leve i Ånden

Mange ganger opplever jeg at jeg havner i en situasjon som er veldig ubehagelig. Jeg har spurt meg selv og Gud om det er meg som er helt på «jordet» her, eller hva som er feil. Herren svarte meg! Han sa:

Når du lever med Meg og er I Meg, så ser du bare hva som er Min Vilje, og hva som er Min Plan for fremtiden i verden og for mennesker, og hva som hjelper mennesker og leve og overleve, men mennesker som ikke er i Meg, eller er grenene på Vintreet, ser etter feil. De ser etter andre menneskers feil og synd, samt rakker ned på folk og bygger ikke opp. De vet ikke at de gjør dette, for de tror de gjør rett. Det er en religiøs ånd, som Jeg Hater!

Når Jesus var her på jorda gikk Han ikke rundt og dømte folk, men han gav dem kjærlighet så «kjærligheten tvang dem» til å omvende seg! Ikke ved kritikk og fordømmelse. Når Han ba folk omvende seg så var dette for at Guds Kraft skulle få plass i dem. Akkurat som jeg har snakket om å rense seg selv, så må man faktisk gjøre dette hver dag, men blir vi fattige i ånden så tar den religiøse ånden over! Alle er noe berørt av den, særlig om man er altfor opptatt av hva mennesker tror og mener om deg og det du sier og gjør. Jesus hadde ikke vært her om det var betydningsfullt! Men jeg ser at jo mer man lever i ånden jo verre er det å forholde seg til mennesker som holder på tradisjoner og alt gammelt. Jeg ble så glad da Gud viste meg at jeg ikke var «på jordet» her, noe jeg sterkt har kjent. Hvilken forkynnelse vil jeg sette meg under? Det er det jeg blir. Akkurat som det jeg fyller meg med, det endrer meg. Men sitter jeg under den samme gamle, eller som om Gud ikke var levende, men bare en bok, så vil jeg også bli slik. Jeg vil ikke vokse. Gud lever, Han har skapt oss i Sitt bilde, så vi er som Han. Jeg er ikke den samme jeg var for flere år siden, men Gud endrer Seg ikke, men tiden gjør! Han gir Oss mer og mer, ettersom tiden endrer seg. Halleluja! Takk og lov for at Han elsket oss først!

Noen eksempler er dette med ekteskapet. Det er ikke til å skjule at mange ledere i Guds rike har skilt seg og giftet seg opptil flere ganger, noe som er trist. Jeg støtter ikke dette, men jeg har alltid kjent at Gud ser til hjertet vårt. Feks så er det grunner til at folk skiller seg, jeg velger å tro at man ikke gjør dette med lett hjerte. At ekteskapet ditt er bra, og kona/ektemannen ikke er utro eller sier han/hun har funnet en annen er Guds nåde! Skilsmisser er en synd som «arves» nedover i blodlinjene, og som må brytes akkurat som all annen synd! Bare se på visse familier hvor alle generasjoner opplever skilsmisse, mens andre ikke gjør det. Andre familier har ofte andre utfordringer som rus, gambling etc. Dette gjelder også sykdom, som kreft og andre alvorlige sykdommer. Bare sjekk din familie. Mange liker ikke dette, men slik var det med Jesus! Mange likte ikke hva Han sa fordi det betydde at det bilde man hadde av seg selv ikke stemte!

Når jeg sier slikt så sier folk «ja, synes du det er riktig å skille seg du da?» Nei, jeg gjør ikke det, på samme måte som all synd ikke er greit. Jeg vet at om man helliger seg (renser seg) så vi man slippe skillmisser også akkurat som annen synd. Noen snakker om at man lever i synden når man gifter seg på nytt, og før i gamle testamentet måtte Israel sende fra seg sine ektefeller og barn som de hadde fått i et annet land (ugudelige), men takk Jesus at vi kan få tilgivelse. Hva med David? Hva kom ut av det han gjorde? Salomo Han ble tilgitt. Salomo hadde mange koner som førte han ut i synd, men han omvendte seg og ble tilgitt. Men i dag så mener noen at det ikke gjelder? Om man renser seg så vil man vite hva som er Guds perfekte Vilje for sitt liv og man følger den og ikke synden som styrer i våre lemmer, og det gjelder ALL synd.

Misunnelse og stolthet er noe som lager my trøbbel, men uvitenhet og at mennesker er utrolig lite åndelig utviklet er et annet. Jo mindre man vet om Gud, jo mer tror man at man vet. Det er fakta. Som nyfrelst trodde man at man hadde «skjønt det», men man hadde jo bare fått et bitte lite glimt. Frelsen er inngangsdøren, vindfanget, og ikke hele huset. Likevel velger mange å bli der, i vindfanget i 30 – 50 år!! Hva er galt da? Hvem følger man da? Ikke Guds Ånd ihvertfall, for da hadde man vært drevet av sult etter stadig å få noe mer og nytt! Nei, da er man bundet av religiøs frykt for det ukjente, eller mennesker etc, eller så er man fornøyd med å være i en gruppe mennesker som ser opp til dem eller støtter dem, så de blir redde for å hive seg ut på det dype vannet og svømme!

Vi MÅ kjenne Gud som sønner og døtre! Hva er forskjell på en sønn/datter og en som er ansatt? Jo, en sønn/datter er arving og kommer til å få større lønn og bedre kår enn en som har arbeidet i bedriften i 50 år! Gud ELSKER at vi kaller Han Far og Pappa fordi Han er ingen fremmed Gud sitter med pekefingeren og forteller oss hva vi gjør feil. Nei, det er slik Han blir når vi mennesker blir religiøse og fattige i ånden. Jeg hørte for ikke så lenge siden en som sa at «nei, det å kalle Gud for pappa det syntes han var ille og nedverdigende for den store Gud»! Hæ!? Slike uttalelser høres veldig «hellig» ut for kjødet men da har man ikke skjønt hva Gud vil at man skal være, for uten at vi blir som barn igjen kan vi ikke komme inn i Guds Rike! Vi er tatt inn for å ha barnekår sa de før, noe som betyr at vi er Hans barn og Han er vår PAPPA! Hva synes dere foreldre om barna deres sa at nei jeg vil ikke kalle deg pappa eller mamma fordi det er ikke verdig deg?? Haha. Latterlig. Men Gud elsker oss, og Han elsker å bli kalt Pappa! Igjen den religiøse ånden som forhindrer oss i å ta del i vår arv! Jesus var menneske som oss og IKKE gud når Han gikk her på jorda, for han gav avkall på guddommelighet står det, ellers kunne Han ikke sonet for oss (da hadde det jo vært Gud som sonet og ikke som menneske) og for at Han skulle bli den førstefødte!! Abba Far!

But when [in God’s plan] the proper time had fully come, God sent His Son, born of a woman, born under the [regulations of the] Law, so that He might redeem and liberate those who were under the Law, that we [who believe] might be adopted as sons [as God’s children with all rights as fully grown members of a family].(A)6 And because you [really] are [His] sons, God has sent the Spirit of His Son into our hearts, crying out, [a]“Abba! Father!”

Gal. 4:4

Derfor roper Ånden i oss Far og Pappa, fordi vi har barnekår. Amen og Halleluja.

Som jeg startet med, så handler det om å SE. Vi må se i ånden og dermed se hvordan Han ser oss! Hvem er DU i Kristus? Jo, du er sønn/datter først, så tjener og en som er ambassadør for Hans Rike. Det betyr ikke at du ikke respekterer Han etc. Nei, tvert imot! En som elsker tjener bedre enn en som tjener for lønn! Amen og Guds Velsignelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s