Blodet, DHÅ, fattigdomsånd, Helbredelse, Omvendelse, Sjelen, tungen

Del 2..Helbredelse av sjelen din

Hva kontrollerer ditt sinn, din vilje og dine følelser?

Da jeg var narkoman, var hele min tilværelse styrt av visse mønstre. Det handlet om å skaffe penger og dop, samt manipulering av alle som hadde noe jeg trengte. Jeg var ekspert på manipulering, faktisk var jeg kjent for det så folk sendte meg når noen skulle «overtales». Nå hater jeg det. Jeg hater løgn og manipulering; men hvordan skjedde det? Jeg kan love deg at jeg ikke bare «skjerpet meg» for deg var helt umulig! Det gikk bare ikke uansett, selv om folk rundt meg døde, mitt barn ble tatt fra meg etc så kunne jeg ikke endre meg!

Så, hva kom det av? Hvorfor? Har Bibelen noe å si om dette? Vel, jeg var forvirret i mange år, fordi i Bibelen sto en ting men de kristne gjorde ikke som det sto der! Der sto det at vi skulle være som Jesus, samt gjøre større ting enn Han! Men, sannheten var ganske sørgelig. Noe var feil, og når jeg endelig fant ut hva det var endrer alt seg.

Min sjel var full av sår, å de kontrollerte meg fullstendig! Fortsatt er det mye som ikke er på plass, og dette er noe som må jobbes med hele livet! Dette er det Bibelen kaller Helliggjørelse, som betyr: FORNYELSE AV SJELEN!! Hos alle mennesker er dette tilfelle, bare Jesus hadde en helt ren sjel. Så, vil du oppleve et nytt nivå i ditt kristen liv så bør du følge med!


Minner om Dunamis – Oppstandelseskraften. Uten at Jesus sto opp fra graven så ville ikke noe av det han gjorde hatt noen effekt! Oppstandelsen er fullendelsen av Kraften Dunamis – Kraften til å utføre mirakler!

Sinnet

2 Kor. 10:4-5

«For the weapons of our warfare are not carnal, but mighty through God for the pulling down of strongholds,

casting down imaginations and every high thing that exalteth itself against the knowledge of God, and bringing into captivity every thought to the obedience of Christ,

and being in readiness to avenge all disobedience when your obedience is fulfilled.»

Her snakker Paulus om sinnet, om tanker, som er en del av sjelen. Han snakker om tanker og ideer som bygger seg opp i sinnet ditt, som får deg til å tenke tanker som Gud har sagt vi ikke skal tenke! Gud sier at Han har Våpen til oss, Våpen som er overnaturlige til å rive ned disse tankene som blir til Fort og festninger i sinnet om de for lov å bli der! Dette er et vers vi uttaler ofte! jeg elsket disse versene! Men, hva betyr de? De sier på engelsk, at våpnene er Mighty through God. Om man slår opp ordet Mighty i Strongs så betyr det «Strong in Soul»!! Altså sterk i sjelen! Disse overnaturlige våpnene som vi har fått av Gud, gjør oss sterke i sjelen, ved at de kaster ned festningeverkene!! Fantastisk? Amen, Amen. Disse våpnene helbreder vår sjel fra sår som gjør oss svake å til slaver! Vi tenker feil, vi gjør feil pga sår i sjelen. Feks folk du er sint på så går tankene» Pokker ta han/henne! Skal jammen fortelle dem ditt og datt! etc etc.» Sinnet ditt går rundt med slike tanker om andre, å det er fordi du har sår!! Slike tanker skal ikke få rotfeste! Kast dem ned. De er gift, å en felle fra fienden!

Så hva skjer med Viljen din? Viljen vår skal ta Gudgitte beslutninger. Men vi vet alle at når vi har sår i sjelen er det ikke mulig! Hvem har ikke tatt dårlig beslutninger? Jeg ser det hos kristne ledere mm hele tiden. Starter en tjeneste eller menighet som var fra sjelen og ikke fra Gud. Det hele ender ille, med mange sårede mennesker etc. Hvor mange slike historier har vi ikke hørt? Hvor mange mennesker vet vi om som har blitt såret i menighetssammenheng? Massevis. Fordi man har sår i sjelen!! Som igjen gir andre sår i sjelen!

Når jeg var narkoman var min vilje fullstendig kontrollert! Men, «vanlige» folk skader seg og andre ofte – med sladder og baksnakkelse. Det er veldig, veldig farlig, å gir store sår. (i ånden så vil man se at folk som driver med sladder, å folk som hører på sladder blir dekket av slim som demoner dekker dem med!!) Dette gir store sår som kan ødelegge menneskers liv! Når din vilje er kontrollert slik, så kan det få store økonomiske følger også. Man kjøper feil hus for DHÅ sa ikke at du skulle kjøpe det, men sjelen. Man starter bedrift som DHÅ ikke sa du skulle starte akkurat nå? etc etc. Man har vært gift 2, 3, 4, 5 ganger? Man tar dårlige beslutninger!!

Så hvorfor gir ikke Gud oss den millionen vi ber om? Fordi vi er såret i sjelen å det ville ødelagt alt! Men noen får en fattigdomsånd, å gir ikke bort til de som trenger fordi de må «spare»! Det er slik man tenker i verden, men i Gudsrike, så er det ikke våre penger de er Hans! De skal deles med de som ikke har noe, derfor skal vi jobbe sier Paulus. I Gudsrike så vil man få mer des mer man gir, men har man fattigdomsånd, så vil man tviholde på alt å da vil man ikke bli velsignet fordi hjertet (sjelen) egentlig ikke vil gi bort! Alt man kjøper er så viktig at man vokter det mer enn andres sjeler! Tror du Gud velsigner det? Tror du Gud vil at vi skal være så knyttet til våre ting at vi ikke kan låne det bort om andre trenger det, eller gi det bort? Nei. Om det er virkelig Gudsrikes økonomi så kan Gud si, gi bilen din til han! Å man gjør det fordi man vet at Gud vil gi deg en større å flottere bil! Sånn fungerer det i Guds rike. I verden, så kjøper folk så fine hus og biler at man bruker masse tid å krefter på å passe på det, så andre ikke ødelegger det, at andre ikke roter, etc. Sår i sjelen, som hindrer vekst…(kan også gi sykdom i legme men det kommer senere…) Det blir en IDOL – en avgud, som vil gi et avbilde i din sjel som demoner fester seg ved!!!

Så har vi følelsene. De er også en del av sjelen. Noen er veldig plaget av opp og ned følelser som jeg kaller det. Noen blir hysteriske og sinte for ting som er helt merkelige, for så å bli blide rett etterpå. Andre tror det bare er de som skjønner ting i verden, men så er de følelsesmessige vrak! De styres av frykt, frykt for alt mulig. Snart tør man ikke gå ut døren fordi frykten har tatt kontroll. Man går ikke på besøk til folk, vil ikke møte folk, tør ikke dra til byen etc. ALT er farlig og skummelt, det er noe galt med alle, å det er bare deg som er noe verdt! Men du har sår som gjør deg blind og som kontrollerer din vilje!

Salmene snakke mye om sjelen. Salme 35, 42, 77, 88, 109…de snakker om sjelen som føler tynge, sorg, kastet ned, utrøstelig etc. Man kan ikke bli kvitt følelsen av tyngde etc. Ordet snakke mye om sjelen, å jeg trodde det betydde person, men det betyr sjelen. Det er forskjell på sjelen og ånden!

Når sjelen din blir fullkommen vil alt være i balanse! Humøret ditt også. Ikke sprø følelsesutbrudd, eller humør som går opp og ned!

Så hvordan blir man helbredet? Ved Blodet og Dunamis! Be:

«I Jesus navn ber jeg om tilgivelse for at jeg har tillatt disse tankene(nevne tanker her) i mitt sinn. At jeg har vært enige i dem, ved å la negativ, sårende, vonde følelser som fra min sjel. For å latt mine følelser gå ut over andre mennesker. Jeg omvender meg fra alt jeg har deltatt i, all synd jeg har latt deler av min sjel delta i. Jeg dekker de med Jesu Blod nå, og jeg bryter min enighet i alle mine følelser og tanker som ikke er fra Deg Herre, all fantasi som jeg har brukt min Gudgitte fantasi til å fremtre i mitt sinn, alle beslutninger som jeg har tatt fordi jeg ikke var i enighet med Deg, Herre, ALLE dårlig valg som ikke er fra Deg. ALLE negative følelser som ikke er fra Deg. Jeg tar dem ikke imot mer, I Jesu Navn. Jeg samstiller og dekker min sjel med Jesu Blod. 3. Mos. 17 sier at Blodet er soning for sjelen. Derfor har Jesu Blod sonet mitt synd i min sjel. Blodet vasker bort all synd akkurat NÅ, I Jesu navn. Min sjel er ren, Jeg er fullkommen i sjelen, jeg proklamerer Dunamis power over min sjel. Fyll min sjel med Dunamis, Herre! Oppstandelses Kraften- Kraften til å utføre mirakler! Det vil gjør meg fullkomen i sjelen, å helbreder alle sår som kontrollerte mine tanker og følelser og vilje. Min sjel er hel og styrket! Fyll meg Herre! (Gjenta dette og be. Si jeg er fullkommen i sjelen! Du må TRO! Jesus døde for dette)!!

Del 3 kommer helbredelse i kroppen, del 4 er hvordan bekjempe fienden som angriper sjelen!!

1 tanke om “Del 2..Helbredelse av sjelen din”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s