Åpenbaringen, Bibelen, Bruk dine talenter, Gud, Guds gave, Jesus, kunnskap, Talenter

«Mine veier er ikke deres veier…»

Gud har skapt ALLE i Sitt bilde. Men mange, undertegnede iberegnet, kan miste dette bilde av fokus i perioder. Noen får aldri helt tak i det. Jeg vet at for at et menneske skal ha et fullverdig liv på denne jorden, MÅ man se Guds bilde av seg selv. Så hvilket bilde er du? Hva har Gud satt deg her på jorden for å gjøre? Mange ser ut til å tro at Gud bare har skapt kristne til å tjene i kirker eller menigheter, men DET er ikke tilfelle. Tvertimot. De største tjenestene ligger utenfor kirkerommet, det er der de mest trengende finnes, samt nådegavene dine er ekstremt viktig der. Uten dem kan du ikke fungere der. Vel, du kan leve der selvfølgelig, men du vil ikke oppfylle Guds Plan for ditt liv. Det menneskelig når ikke opp her.

Lignelsen om talentene er så flott! Gud er så annerledes enn oss mennesker, så mye, mye større! Vi lager våre små verdner, hvor vi skal passe alt inn i, mens Gud vil ha oss UT av disse små boksene av falsk trygghet vi liker å lage oss. For, det kan forsvinne i natt…..Det er forgjengelig som alt menneskeskapt. Hva har Han lagt ned i DEG? Hva har du av egenskaper og talenter? Hvor invisterer du dem? For jeg lover deg, at GUD VIL HA DEG TIL Å BRUKE DEM!! Husker du lignelsen? Hva skjedde med han som gravde ned talentet sitt? Han som var så redd å puslete? Hvem er han?

Redsel

Noen er redde. Redde for å møte fremmede mennesker, redde for å kjøre bil, redde for ditt og redde for datt. Det er lenker av hardt stål – redsel. Det nye metallet som fanger lenkes i. Jeg har alltid visst at redsel er noe jeg må gå imot, å det var sant. For, når man først har gitt etter så overskygger det alt. Snart er man ikke bare redd for å kjøre bil inn til storbyen, men det er jo litt ekkelt på litt mindre steder også. Snart er man ikke bare redd for å møte fremmede men ALLE.  Snart sitter man for det meste inne hele tiden, og DET er IKKE Guds Vilje! Men, redselen rettferdiggjør alt. » Jeg ber for andre, så derfor tjener jeg Gud selv om jeg ikke går ut så mye». Ja, det gjør du, men det rettferdiggjør ikke at de Gudegitte talentene dine aldri blir brukt! En gang skal de kreves tilbake å regnskapet oppgjøres. «Hva gjorde du med ditt talent»?

Noen er redde. Redde for å møte fremmede mennesker, redde for å kjøre bil, redde for ditt og redde for datt. Det er lenker av hardt stål – redsel

Skal du da svare «Jeg satt hjemme å ba, jeg»? Alle skal be, for andre og for seg selv, lar du redselen ta deg, vil du bli verdiløs som tjener. «Vær modig som løver» sier Ordet, og «Vær modig» gjentas ofte! Bare søk det opp! Det er ikke et forslag, men en befaling! VÆR MODIG! GÅ UT… Be for at redselen skal gå I Jesu navn! Det er Satans lenker som holder oss.

Noen har blitt styrt av redsel hele sitt liv. Alt de gjør gjennomsyres av engstelse og nervøsitet. De kritiserer også andre som gjør ting de aldri ville gjort, og i deres syn blir det fullstendig meningsløst. «Dra til Afrika for å be for folk? Man kan da be her!» Bra ikke Guds tjenere tenkte slik, ellers hadde ingen fått høre Guds Ord noen steder, for alle sitter hjemme å ber for noen…At GUD gir folk forskjellige talenter å egenskaper faller dem ikke inn, fordi deres egen redsel, lenker og bånd blinder dem for Guds Hånd å Kjærlighet! Jeg har sett folk bli rasende over andres «latterlig oppførsel» å ber dem søke visdom fra Gud så de kanskje slutter med tullet.

Talenter

Noen er kunstnere, skuespillere og sangere. De har blitt gitt talentene for at de skulle brukes i Guds tjeneste. Noen er gode til å administrere, andre til å skrive. Alt er fra GUD! Ikke alle bruker sine talenter bare i Guds tjeneste men de bruker dem ihvertfall. Talenter vokser ettersom de brukes. Man har fått ett frø, så kjenner man at man må jobbe hardt med det, så vokser det mye til noe stort! Jeg ser det tydelig hos folk. EN ting jeg merker er at når du skal ut i noe nytt som involverer å bruke dine talenter i Guds tjeneste, så reiser helvete seg opp for å stanse deg! Jeg har sjelden sett større motstand, og jeg har hatt mer enn de fleste. Men, det er for meg en bekreftelse på at, Halleluja, jeg er på Herrens Vei.

Mine profetiske gaver har økt kraftig den siste tiden, selv om jeg har hatt det veldig tøft. Det er de kristne som blir brukt til å gjøre ting vanskelig for meg, veldig ofte. De reiser seg opp å «jeg vet best, hør på meg» å da kjenner jeg at nei, det er ikke slik. Det betyr ikke at de er onde eller noe, bare at det er mangel på visdom, som hos alle mennesker. Særlig meg.

Du har sikkert hør folk si: Han der er helt håpløs! Ofte har jeg undret på om hans talenter er så misforståtte så all kritikken han møter har ødelagt han, så satan hr ført han på feil sti? Tenk om noen hadde tatt tak i han, sagt: Kom så skal vi be Gud om Han kan openbare hva Han har gitt DEG? Da hadde Gud frydet SEG i himmelen! DET VET JEG!

Amen!


Lignelsen om talentene Matteus 25: 14-30
14For det er som med en mann som var i ferd med å dra utenlands. Han kalte til seg tjenerne sine og overlot dem eiendommen sin. Luk 19:12 ff.
15Til en ga han fem talenter, til en annen to, til en tredje én talent – hver av dem etter som de hadde evne til. Så dro han utenlands. 16Han som hadde fått fem talenter, gikk straks bort og drev handel med dem, og tjente fem til. 17Han som hadde fått to, gjorde det samme, og tjente to til. 18Men han som hadde fått den ene talenten, gikk bort og gravde i jorden og gjemte sin herres penger. 19Etter lang tid kom så disse tjenernes herre og holdt regnskap med dem. 20Da kom han fram som hadde fått de fem talentene. Han hadde med seg fem talenter til, og sa: Herre, du ga meg fem talenter, se, jeg har tjent fem talenter til! 21Hans herre sa til ham: Vel gjort, du gode og tro tjener! Du har vært tro over lite, jeg vil sette deg over meget. Gå inn til din herres glede! 24:47. 22Så kom han fram som hadde fått de to talentene, og sa: Herre, du ga meg to talenter, se, jeg har tjent to talenter til! 23Og hans herre sa til ham: Vel gjort, du gode og tro tjener! Du har vært tro over lite, jeg vil sette deg over meget. Gå inn til din herres glede! 24Men også han kom fram som hadde fått den ene talenten, og han sa: Herre, jeg visste at du er en hard mann, som høster der du ikke sådde, og sanker hvor du ikke strødde. 25Derfor ble jeg redd. Jeg gikk og gjemte talenten din i jorden. Se, her har du ditt. 26Men hans herre svarte og sa til ham: Du onde og late tjener! Du visste at jeg høster der jeg ikke sådde og sanker hvor jeg ikke strødde. 27Da burde du ha overlatt pengene mine til utlånerne, så hadde jeg fått mitt igjen med renter når jeg kom. 28Ta derfor fra ham talenten og gi den til ham som har de ti talentene. 29For hver den som har, til ham skal det bli gitt, og han skal ha overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har. 13:12. Mark 4:25. Luk 8:18. 19:26. 30Og kast den unyttige tjeneren ut i mørket utenfor. Der skal de gråte og skjære tenner. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s